bugün

şapkanı önüne koy ve düşün

sapkani onune koy ve dusun

efendim biz cumhuriyetçiyiz,, atatürkçüyüz, türk istikbalinin evlatlarıyız vs... gibi lafları her türlü ortamda dilimden düşürmeyen bir insan olarak dünkü seçim sonuçlarını görünce şapkamı önüme koydum ve düşünmeye başladım. ilk önce şu düşünceler geçti aklımdan;

- ya ben kendimi kandırdım yada birileri beni kandırdı.
- çevremde ki herkesin laik türkiye nidaları atmasının ne kadar gerçekçi olduğunu tekrar düşünmeye başladım.
- rusya' ya taşınma fikri çok cazip geldi.

bunlar ilk şoku atlatana kadar zihnimden geçen bulanık düşüncelerdi. ancak daha sonra karar verip yarından tezi yok diyerek şu sonuçlara vardım;

- sözlükte ve çevremde birçok insanın yaptığını yapmaktan vazgeçip siyasi mücadelemi oy verdiğim siyasi partinin içerisinde vermek.
- darbelerle, idamlarla, mahkumiyetlerle apolitize olmuş bir milletin genci olarak üzerimdeki bu ölü toprağını atıp benim gibi düşünen insanların aktif siyasete girmesini sağlamak.
- birinci vazifemizin türk istiklalini ve cumhuriyetini korumak olduğunu maddi ve manevi sonuçlarını düşünmeden elimi taşın altına koyarak herkese anlatmak.

sonuç itibari ile bizleri yönetemeyen insanlardan medet ummayarak kendimizi gerçekten kendimizin yöneteceği, memleket gençleri olarak artık yönetimde söz hakkımızın olmasının zamanın geldiği, 68 lerde 80 lerde doğru bildiklerini yaşamak için can veren insanların bizlere bıraktığı mirası geçte olsa yaşatmak gerektiği gerçeği ortaya çıkmıştır. artık taşın altına elimizi koymamızın zamanı gelmiştir.