bugün

sauron kazansaydi olabilecekler

ya olsaydı soru kalıbıdır. insanda merak uyandırır...

Efendim bildiğiniz gibi tarih kazananın yanındadır. Misal Agop Hipni (Adolf Hitler) savaşı kazansaydı eğer, herkes onun ne mükemmel bir insan, ne ulu bir lider olmasını konuşmayacak mıydı?

Sadede geleyim. Eğer tarih böyşe bir şeyse, o zaman orta dünya tarihi de, savaşın sonu farklı bittiğinde farklı yazılabilirdi. Aşağıdaki hikaye bir orc tarafından kaleme alınmış örnektir.

Bölüm 1

Yüzük Kalleşliği

Smeagol ile Degol iki hobbit kardeştir. Bir gün bir gün balık tutarlarkene, Degol bir yüzük bulur ve bunu hain emellerine alet etmek üzere sahiplenmeye karar verir. Saf Smeagol ise kardeşinin kötü yola düşmesinden endişe ederekten ona bir şamar atar. Atarkene de "seni adam olasın diye dövüyorum ülen" diye bağırır. Fekat kahpe kader ağlarını örerekten, Degol ı yere düşürtür ve kafasını sarımsağa çarptırır. Kötü kalpli olduğu için vampire dönüşen Degol oracıkta Eru nun rahmetine kavuşur.

Sarımsak Kastamonu sarımsağı olduğundan, Smeagol sevinçle aklını kaybeder. Aklını kaybedip yüzüğü bulan Smeagol mutlu mesut giderken giderken. Frodonun emmisi Bilbo gelir. Smagol u döver. Yüzüğü elinden alır. Sarımsakları da yer. Ağzı pis kokar. Öğğğ denir böyle biri görüldüğünde... Öğğğ...

Sonracıma Bu emmi bunu satayım ister ama, alıcısı çıkmaz. Çünkü yüzüğün manevi değeri çoktur. Baba yadigarıdır ama, kıymeti pek azdır. O sebeplen "bunu saklayayım ileride antika olur o zaman okuturum", mantığıylan hareket eder. Lakin yüzük bir türlü kıymetlenmediğinden satamaz. ihtiyar olur, elden ayaktan kesilir. Yeğeni Frodo gelir bir gün, pis sakallı gri Gandalflan beraber. "Emmiii ben bu yüzüğü okutacaaammm" der. Bilbo "parayı gırışırsak olur yiğenim" diye karşılık verir...

Fekat Gandalf ın başka bir planı vardır. Aslında yüzüğün kıymetini pek bilmektedir. Eğer yüzüğü Hüküm Dağı ateşine atarsa, melek insan Sauron un cennete çevirdiği orta dünyanın ortasına edebilecektir. Ya böyle kötüdür Gandalf. Ayaklarıda kokuyor derler, ben görmedim yalan şeetmiyeyim.

Bu planı yapabilmek için kötüler kötüsü çirkinler çirkini Elf prensine gider bu adamın adı Elrond dur. Kötü olduğunu nerden anlıyoruz. Çünküm bu adam aslında Mr. Smith dir. Yaa... sanal dünya ajanı, her yerde karşımıza çıkar edepsiz. Bir de sivilceli yüzlü, sıskaaaa, çirkinnn, ebleh bir kızı vardırki, adına Arwen derler. Bir de bunun beşik kertmesi Aragorn adında uyuzun, spastiğin tekisi vardır. Adam gibi evinde oturup, işine gücüne bakacağına, dağda bayırda avare şekilde gezerekten yolgezer ünvanını almıştır.

Bunlar bir çete oluşturalım, cürüm işleyelim diyerekten sağa sola haber salarlar. Velhasıl bu haberlerin sonunda en bi cüce kıl yumağı Gimli denen tosbağa çıkagelir. "Benim baltaynan kırarız bu yüksüğü" bilem der. amaa pışıııkkkk zor kırarsın canım. Baltası kırılır, kafası kırılasıcanın.

Sonracıma bunlara Legoleş * diye leş gibin bir Elf daha katılır. Öyle bir çirkindir ki gören 100 metreden mefta olmaktadır.

Sonracıma bunlara bunlar yetmezmiş gibi bunlar da katılır. Kim bunlar, kim bunlar? Bunlar hobbitler. Frodonun mahalleden arkadaşları hepsi serseri, tarlalardan ürün çalan böyle hırsız, tipsiz, uğursuz buçukluk. Adlarıda samwise, pippin(ada bak), mary dir.
Etti mi sana 8 amaa, bu kötü niyetlilerin arasına bir de saf bir genç katılmak ister. Çok iyi bir insan olan Gondor vekilharcı Denethor un oğlu yiğit Boromir.

Hep beraber yola koyulurlar. Yola koyulmak derken gariban orc köylerini yağmalamak filan yani. Öyle hayırlı bir yolcluk değil. Arkalarından su bilem dökülmemiştir o derece...

Neyse efenim bu çapulcuların gidişinin gidiş olmadığı haberi ululardan ulu Saruman ustaya kadar ulaşmıştır. Kendisi Gandalf denen yezitin de hocasıdır. Fekat çekirge hocasının yolundan sapmıştır. Ona ders vermesi gerekir. Hemencik Fangorn ormanına yeni fidanlar dikerekten Uruk Hai yetiştirmeye başlar. Bunlar orc çada Büyük orc anlamına gelen babayiğit delikanlılardır. En bi delikanlısı ise Lurtz denen pehlivandır. Böle bi pazusu vardır. nah bu kadar. işte bunlar yüzüğü kurtaralım. Vatana millete zeval vermesin, mantığıylan yola koyulurlar. Bir yandanda yiğit Boromir olm bu yezitler bi pislik yapmadan dirliği düzeni kurtarayım mantığıynan Frodo ya ricaya gider. Lakin Froda şerfsizlik yapıp, Boromir i sekiz yerinden oklatır.

Bunun üzerine Lurtz ağlamaya ve ağıt yakmaya başlar.

orta dünya zalim dünya
kime kaldın orta dünya
boromir yenildi bir buçukluğa
yüzük gitti orta dünya

Bu türkü daha sonra çok meşhur olacaktır. O üzüntüylen çıplak ellen Aragorn un bin kişisine saldırır. 999 unu öldürür, mamafih sonunda yorulur ve yenik düşer. Ölürken bilem gururlu dimdik ayaktadır ağzından şu sözler dökülür.

Ben giderim yane yane
Aragorn boyadı beni kane
Yüzük için canım feda
Orta dünya elveda

Peşinden gözlerini kapatıp ebedi istirahatgahına doğru yola çıkar.

Frodo uyanık tipin teki olduğundan diğerlerinden ayrılıp, kendi başına şeetmeye çalışırken Sam çıkagelir "nörüyon ortak kendi başına" der. Frodo da ben de tam sana bakıyodumkine kayık açılıvermiş diyerekten sıyırmaya çalışır ama, Sam de salak değil hani. "E peki canım o zaman beraber gidiyok" der.

Köyden şeere doğru yola çıkarlarkene ilk bölüm sona erer. Gökten üç elma düşer. Niye düşer anlamam, sebepsiz yere. Newton muyuz biz? Bak şu masal dünyasının işine...
güncel Önemli Başlıklar