bugün

üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

hemen yönetici olucam diye endüstri mühendisliğini seçmeyin. o gazetelerde gördüğünüz ceo vs lerin çoğu 50 yaşını geçmiş adamlardır, işletme, end. müh. gibi bölümlerden mezun olmuşlarsa da iş hayatına girdiklerinde en düşük kademeden başlamışlardır. kimseyi 25 yaşında şirketin yönetim kuruluna oturtmazlar.

eğer ortamcı bir genç iseniz tercihinizi mimarlıktan yana kullanın. zira mimarlık fakültesi genelde okulların en sosyal fakültesi olarak bilinir. bunun sebebi sabahlara kadar proje yaptığınız için sınıf arkadaşlarınızla çok iyi kaynaşmanızdır. erkek iseniz 1 erkeğe 2 kız oranı verir ki bu neredeyse tüm üniversitelerde aynıdır ve muhteşem bir orandır. ancak 4 sene yaşayacağınız ortam için 40 senelik hayatınızın içine etmek istiyorsanız durmayın.**

çok yüksek puanınız varsa, ankarada bir yer seçecekseniz ve odtü ile bilkent arasında kaldıysanız ilk tercihiniz bilkent olsun. gerek olanakları gerekse eğitim kalitesi ile sizi büyüleyecektir. odtü nün de bundan pek eksiği yoktur ancak bilkent bir adım önde gözükmektedir.

ola ki tikky lerle okumam diyorsunuz,** hangi bölüm olursa olsun tercihiniz odtü olsun. eğer sevdiğiniz bir bölüm varsa direk odtü yazın. bu ülkede mezun olduktan sonra hayatınızı kurmanıza yardımcı olabilecek 2-3 üniversiteden bir tanesidir odtü.

yine de kendim eklemek isterim ki sakın ola paranın peşinden gitmeyin. ilk olarak ruhunuzu doyurun. para içinde yüzerken ruhunuz açlık çekeceğine, sokaklarda çalgıcılık yapın, arkeolog olup kazı yapın, tarihçi olup araştırın, ruhunuzu doyurun ve bu yolda da gerekirse açlıktan ölün. en azından mutlu ölmüş olursunuz.