bugün

milliyetciyim demekten cekinir olmak

populer solculuğun sonucudur. bu öyle bir popularitedir ki içinde bulunan insanoğlu milliyetçiliği aniden faşizm görür. halbuki faşizm ırkçılıktır. hani şu üstün alman ırkı projesi dahilinde öjenizme kadar varan itici ve gereksiz ideolojiler bütünüdür. halbuki bir insanın milliyetçi olması ve milletini sevmesi kadar normal bir durum yoktur. ancak günümüzde milliyetçilik muhafazakar kafalarda öyle bir hal almıştırki onu savunan derhal faşist damgasını alnının ortasına yemektedir.

demokrasi ve insan hakları adı altında ülkeyi bölmek için uğraşan bir takım dürrüklerin,
ellerinden gelse bizi bir kaşık suda boğacak onlarca sinsi, densiz iç ve dış kuvvetlerin karşısında duracak kürt, türk, laz, cart curt gözetmeksizin ben türküm diyebilen herkesin kalbinin orta yerinde bulunan biricik ışıktır milliyetçilik.

güzel yurdumda ben milliyetçiyim diyen kimseye karşılık olarak recep tayyip erdoğan 'ın senin oğlunda işsiz kalıversin cümlesi misali umarsızca ,aşağılayıcı reaksiyonlar verilmemeli, yüzler buffy the vampire slayer daki angel gibi ekşimemelidir. solculuğu savunan kişinin solcu olmasının nedeni zaten her türlü ayrımcılığı reddetmesidir. peki karşısındaki insanın milliyetçi olduğunu öğrendiği an arkadaşlık ilişkisini kesebilecek kadar sekter olması koskoca bir ironiyi beraberinde getirmez mi? kendi kafalarında milliyetçi insanları siyah suitle gezen, masum aksi görüşlü kişilere satırlarla dalan canavar hödükler olarak düşünmek at gözlüğü takmak değil midir? ve bunları yaza çize ajdarın sözü misali dallandıra pullandıra populer solculuğa katkı yapmak, kulaktan dolma bilgilerle donatılmış bir yığın gencin oluşumuna katkıda bulunmak değil midir? tamam geçmişte bazı insanlar milliyetçilik adı altında hatali şeyler yapmış olabilirler. peki solcular hep sütten çıkmış ak kaşık mıdır? hiç mi hataları olmamıştır. bir kesimlerinin inançsız olmasına dil mi uzatılmıştır? hayır! ancak onlar bir inancının sembolü olan hz.muhammed'e gayet rahat küfür edebilmişler ve bunu sekülerizm ile sulandırıp laikliğin gerekliliğine kadar götürmüşlerdir. provoke biçimde, tekrar ısıtıp ısıtıp milletini seven insanı eli kanlı canavar göstermek eşitlikten hosgoruden dem vuran ideolojilere yakışmaz, yakışamaz..