bugün

teşekkürler galatasaray

sebep? formalite maçını kazandığı için mi?

maharet formalite maçında değil ilk maçta en azından 1 tane de olsa gol atabilmekti.orada bunu yapamadıysan formalite galibiyetlerine gereksiz yalakalık yapmayı da bırakacaksın. nerelerde eksik kaldın, zaafların nedir gelecek sezonki planlama nasıl olmalıdır bunlara kafa yoracaksın.

ayrıca türkiye ilk defa ş.ligi çeyrek finali de görmüyor. 2001'de gs, 2008'de fb bu mertebelere yükseldi.

ortada teşekkür edilecek bir başarı yok.olsa olsa infan- fino isimli italyana teşekkür etmeli gs'liler zira kura balıyla buralara kadar geldi aksi halde oynadığı futbolla hangi gruba düşse muhtemelen sonuncu olurdu.

ayrıca 2.turda da schalke dışında kim çıksa eler geçerdi gs'yi.gerçek budur. gs kestaneden çeyrek finalisttir.her zaman böyle kura balı olmaz.

o yüzdende züğürt tesellisini bırakıp gerçek hayata dönmek gerekir.

şimdi bunları yazdığım için bazı gs'liler kuduracak ama ben fenerbahçe için de benzer şeyleri yazan biriyim.

fenerbahçe de özellikle işlerin pek iyi gitmediği bir süreçte bate ve plzen gibi şibidik iki takımla eşleşti. bu da kura şansıdır.

o süreçte dişli rakipler çıksa 2 turu birden geçemezdi fenerbahçe.aradan geçen haftalarda takım toparlandı morallendi özgüveni arttı daha iyi oynamaya başladı.

bu kez karşısında elbette güçlü bir ekip vardı ama lazio önünde o bate ve plzen karşısındaki fenerbahçeden çok daha iyi bir fenerbahçe vardı ve iyi bir skor almayı da başardı. ikinci maç yine zor geçecek tabi çünkü daha kaliteli bir kadroya sahip olması asabiyle lazio normalde bu turun favorisiydi.

ama fenerbahçe artık tur için daha avantajlı yine de yarıfinale yakın olmak fenerbahçenin kolay kuralarla çeyrek finali gördüğü gerçeğini örtmez.

tabi uefa kupasında bu tür kuralar olabiliyor bu doğaldır ama ş.liginde her zaman bragalar clujlar gelmiyor.2.turlarda da schalke gibi antrenörü değişmiş,liginde istikrarsız sonuçlar alan dağınık bir takım da gelmiyor. gs gerçekten çok zor rastlanacak kuralarla buralara kadar geldi.

netice itibariyle gerçek şu ki iki takımda ş.ligi seviyesi için şu halleriyle yetersiz.

f.terim 8 takım arasına kaldık geride bıraktığımı 24 takımı kimse görmüyor gibi gülünç söylemlerde bulunuyordu dün.

o 24 takımın en az yarısının gs'den pek farkı yok.eşleşseler tur ortada olur.birkaç tane takım da var ki gs'yi her türlü eler. manu,shakhtar,valencia,milan,porto,arsenal hatta gruptan çıkamayan chelsea,man. city...

o yüzden kura şanslarına aldanıp hayal aleminde yaşamamak ve küçük düşünmemek lazım. çeyrek finale çıktım amanda ne büyük mutluluk eh r.madrid karşısında da rezil olmadık galibiyet bile aldık değmeyin keyfimize.bunlar küçük kafaların düşüneceği zırvalardır.

oysa avrupanın en pahalı 6.ligine sahip bir ülkenin şampiyonluğa oynayan büyük takımları ş.ligi çeyrek finalini görmeyle avunmamalı bunu yeterli görmemeli ve bunun çok büyük bir başarı olduğunu da düşünmemeli.12 yılda 3 kere gördük bu dereceyi ki kulüplerin kötü yönetim anlayışlarına rağmen.

daha sık buralara gelebilir daha ötesini de pekala yapabilir takımlarımız.ama işte biraz büyük düşünmek lazım.şu eziklikten kurtulmak lazım.