bugün

aziz nesin in kuran i kerim i hatim etmesi

vah ki vahlar olsun benim yurdum genclerine. daha bir şeyleri bir olgulari yargilar iken herseyi televizyodan ögrenen bilemedin google'dan arayarak ögrenmeye kalkan, daha dogrusu ögrenemeyip yargilamaya bayilan benim diplomali eseklerim.

aziz nesin'e dümdüz gider iken ha pirince tas katan haci bakkal'a giydirir gibi giydirmeye calisan benim geleceğin ziyasi olacak olan gencliğim.

gerci sizde suc yok. öss denilen keriz aldatmacasi sinava geçmek için haldir huldur mala da davara da faydasi olmayan cöpleri kafaniza tikmaya bayilan sistemin bok yemesidir bu. sizi diplomali esek yapmaya calisan 12 eylul urunu yöktür.
gerci bazi avanaklar hala su gunlerde o zihniyet için kosa kosa miting düzenler ya o ayri hikaye.

herneyse yaziklanmayi bir kenara atalim da bilgi verelim. dogru ya burasi sözlük. hafta sonu gazetesi değil.

simdi aziz nesin bildiğiniz 1915 yilinda istanbul'da dogdu. (esas ismi nusret nesin'dir) babasi dinibütün bir adam oldugundan ve ismini unuttugum bir dergaha üye oldugunda kuran-i kerim'i hat etmesi gayet normal durumdur. öyle sasilacak bir durum değildir.

ama emsal olaraktan fevkalade dogru bir örnektir. daha savundugu ideolojiyi ve düsüncenin zittini bilmeden savunmaya kalkan (kastim 15-16 yasindaki ergenler değildir onlar heyecanli arkadaslardir) kazik kadar kişilere iyi olacaktir.

gerci her fikir sahibi olan ve olmak isteyen kişi en azindan bir aziz nesin romanini okumazsa olmaz. madem ki fikri olarak adamliktan bahsediyoruz en azindan bilmek zorundayiz.

zor bir şey değil gidersin iki biraya vereceğin parayi bir kitap alirsin. durum yoksa sahaflarda sebil gibi bolbol bulursun. hadi benden size bir tiyo üsenme git Yeşil Renkli Namus Gazı'ni hadi bilemedin tatli betus'u oku.

bilmemek değil ögrenmemek ayiptir...