bugün

sivas cumhuriyet üniversitesi ndeki tören skandalı

öncelikle müslümanım, milliyetçiyim(asla ırkçı değil), atatürkçüyüm. evet inanamayanlar olsa da benim gibi düşünen çok insan var bu memlekette.

gelelim olaya, olay çok eski olmasına rağmen bir dönem ülkemizde ne yazık ki yaşananları çok iyi sergiliyor. peki ne olurdu o üç kız arkadaşımızında o törene katılmasına izin verilseydi? hiçbir şey... üstelik okul birincisi olmuş. çalışmış, çabalamış bu şerefe nail olmuş... bir dönemin Türkiyesi hakkında çok güzel bir o kadar da üzücü bir örnek oldu bu video...

başörtülü kızın ağzını kapatan ve başındaki örtüyü çıkartmaya çalışan o şerefsize ayar olmamak elde değil. hangimizin ailesinde başı kapalı ya da açık kadınlar yok ki? bir çok ailede olduğu gibi benim ailemde de var. neden ya neden anlamıyorum ben mi çok normal düşünüyorum ya da bu insanlar mı kasıtlı yapıyorlar? nolur yani gelip hakettiği konuşmayı yapsa kürsüde? tabiki şeriat istiyoruz tarzında bir konuşma yaparsa gereği neyse yapılmalı bu ayrı bir husus... lakin nolursa olsun o konuşmayı yapmaya hakkı yok mu? göğüs dekoltesiyle, mini eteklerle törene katılabilenler varken neden kapalı birisi katılamıyor? nerde hak nerde adalet?

bu ülke böyle geldi böyle gidiyor...önceden sırf başları kapalı diye zulme uğrayan insanlar vardı.şimdi birilerinin intikamı yüzünden suçsuz yere zulme uğrayan öğrenciler, gazeteciler, askerler yok mu? var, ne yazık ki var. hiçbir şey değişmiyor. bir adım yol alamıyoruz anasını satayım. yazıklar olsun bu ülkede her türlü ayrım yapan insana ve insanlara...

not: ulan bir daha izledim. o kapalı kızın ağzını kapatıp zorla götürmeye çalışan kız açık bir şekilde darp yapıyor. resmen suç işliyor bir allahın kulu da demiyor ki aga biz napıyoruz!