bugün

çanakkale ve kurtuluş savaşı genelinde kürtler

gerekeni yapmışlardır.

savaşın çanakkale'de olması dolayısıyla doğudan çok fazla kişinin gitmesi mümkün değildi. bunu beklemek için gerizekalı olmak lazım. o sıralarda doğuda hem ermeni hem rus tehlikesi vardı ve rusya'da henüz bolşevik ihtilali olmamıştı. halk zaten bunlarla uğraşıyordu.

van'da,erzurum'da,elazığ'da,malatya'da,bitlis'te,muş'ta,bingöl'de ve benzeri pek çok yerde ermeniler ve islam ahalisi arasında büyük bir mücadele söz konusuydu ve üstelik doğudan gelecek bir rus tehlikesi mevcuttu.

kaldı ki eğer kürtler istiklal harbi * yıllarında hainlik içerisinde olsalardı bugün doğu ve güney doğu anadolu türkiye cumhuriyeti toprakları olabilir miydi? bir yandan ruslar, bir yandan ermeniler derken bir de kürtler bu işe girişseydi neler olurdu acaba? sahi ermeni çeteleriyle mücadele edenler kimlerdi?

tüm bu şartları göz önüne almadan ''aga ya çanakkale'de çok az kürt ölmüş'' demek faşistlik değil gerizekalılıktır. faşistlik yapmak bile belli bir zeka gerektirir. bazı orospuçocuklarında o bile yok.

yani şimdi hitler'in ırkçı-faşist gençleriyle bu dangalakları aynı potada eritmek mümkün mü? hesapta onlar da faşist ya hani. halbuki şu bizim milliyetçi geçinen ergenlere faşist demek onlara ödül be kadeşim. düzgün kullanın şu kavramı.

hitler'in faşistleri 5 milyon kişiyle dünyanın anasını siker ama türkiye'de ki ocağa adam toplamaya giden dangalaklardan 555 milyon tane toplasan bir sik elde edemezsin. en fazla mahallede karı kız kavgası çıkarırlar.

konuya dönelim eğer bir hainlik aranıyorsa bunu istiklal harbi'nde aramak ciddi anlamda orospu çocukluğudur. bu ülke de türk de ermeni de kürt de çerkes de şehit vermiştir. her birinin kanı değerlidir.

şehitler de bile türk kürt ayrımı yapan orospu çocuğu değil de nedir? şöyle bir günde bile ölenlerin ne kadarı kürt ne kadar türktü diye düşünebiliyorsa bir insan daha ne denebilir ki?

şehit onlar adı üstünde. senin o üç kuruşluk çay sigara kokan ağzına veya buram buram iğrençlik kokan ideolojine, üç beş çakalı etrafına topladığın iğrenç muhabbetine meze olacak kadar değersiz değil yani.

edit: kimseye faşist dediğim yok. şu zihniyetin faşist sayılabilmesi için bile kırk fırın ekmek yemesi lazım. önce beyin taktırarak başlanabilir.
güncel Önemli Başlıklar