bugün

laiklik din değildir

"Laiklik bir din değildir, islam bir dindir. islam ve laikliği aynı terazide tartamayız. Din üzerinden siyaset yapılamayacağı gibi laiklik üzerinden de siyaset yapılamaz. Biz, yola çıkarken dedik ki AK Parti, din eksenli bir parti değildir, insan eksenli bir partidir..!" rte

"Laiklik, yalnız din ve dünya islerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektedir." M. Kemal ,(1930).

"Laiklik asla dinsizlik olmadığı gibi sahte dindarlık ve büyücülükle savaşma kapısı açtığı için gerçek dindarlığın gelişmesi olanağını sağlamıştır. Laikliği dinsizlikle karıştırmak isteyenler, ilerleme ve canlılığın düşmanları ile gözlerinden perde kalkmamış doğu kavimlerinin fanatiklerinden başka kimse olamaz." M. Kemal,(1930).

"Bunun dışında bir de devletin dinsel bir siyaset izlemesi ve yönetimindeki ulusal toplulukların vicdan özgürlüklerine maddi olmasa da manevi baskı yapmasını istemek takdir buyurursunuz ki akil ve mantıkça doğru olmaz. iste bunun için din ile dünya islerinin birbirinden ayrılmasını istedik." M. Kemal,(1923).