bugün

atatürk ün dağa yansıyan silueti

gidilip bizzat görülmeden neye benziyor neye benzemiyor hakkında yorum yapılmaması gereken bir konudur.

Şimdi diyeceksinizi ki sen gittin mi? * * evet gittim. Hemde sırf gerçekten benziyormu yoksa uyduruyorlar mı diye merakımdan üşenmedim kalktım türkiyenin bir ucundan öbür ucuna üşenmeden gittim. Sonuç derseniz; evet benziyor hemde inanılması güç bir şekilde benziyor. Her yıl belli bir dönemde güneş bir dağın arkasından batarken o dağın girintileri ve çıkıntıları ile karşı dağa düşen gölgesini battıkça resmediyor. ilk başta kocaman bir hiç görüyorsunuz ancak şekil yaklaşık on dakika sabit ve tam haline geldiğinde işte budur diyorsunuz.

" bu güne kadar Hiç bir coğrafya kurtarıcısının resmini üzerine nakşetmemişti" diyor damalın kaymakamı. damalın çocukları büyük bir heyecanla izliyorlar bu görüntüyü. Birde şunu eklemek istiyorum damalın nüfusu tamamen kürt kökenli vatandaşlarımız ve çoğu tam olarak türkçe konuşamıyorlar ama bir tek şeyi çok iyi anlıyorsunuz, o silüet orada belirince gözleri hiçte kinle bakmıyor bazılarının baktığı gibi.

Birde damalın genç kızlarının yaptığı el emeği göz nuru damal bebekleri var. devletimizin orada açtığı meslek kurslarında öğrenmişler o yöresel kıyafetler ile süsledikleri allı beyazlı bebekleri yapmayı. Ondanda başka zaman söz ederiz siz o silüeti başka şeylere benzetin hatta sırf ona takın ordaki güzelliği görmek yerine.
güncel Önemli Başlıklar