bugün

ebeveynlerin komsu cocugunu ovme meraki

ebeveyn bunu bilinçli yapmaz. övdükleri çocuğun ebeveyninin kendi çocuklarını aynı şekilde övüp örnek gösterdiklerini bilmezler. bir nevi al gülüm ver gülümdür. fakat çocuk için içten içe gizli bir rekabet oluşmasına neden olduklarını bilmezler. (aslında tatlı rekabet olsun, çocuğumuz başarılı olsun diye yapılan övmedir.)

bir gün mahalle maçında olaylar patlak verir zaten. komşu çocuğu pas vermemiştir, sen müsait pozisyondayken şutu o çekmiştir, üstelik gol de olmamıştır. komşu çocuğunun senin ebeveynin tarafından övülen her sıçtığı bokun hırsıyla komşu çocuğuna yaradana sığınarak öyle bir geçirirsin ki olay olur. "çocuktur bunlar, olur öyle şeyler" tarzı konuşmalarla iş tatlıya bağlanır. ebeveyn olayı futbol kavgası olarak bilir, işi detaylı araştırmaz ya da düşünmezler. bu sebeple aynı hata devam eder "komşunun oğlu şu ana kadar hiç kimseyle kavga etmedi. efendi, terbiyeli. bir de kendine bak. böyle efendi saygılı çocuğu nasıl vurursun" tarzı azar işitirsin.

halbuki komşunun çocuğu ne kavgalar etmiştir. bilirsin bunları ama söyleyemezsin. inanmayacaklardır, hatta dinlemeyeceklerdir. her zaman komşu çocuğu haklıdır ne de olsa!!