bugün

29 gün format sikip 30 uncu gün eylem yapan yazar

uludağ sözlük'e hiçbir şey kazandırmayacak olan eyleme girişen yazardır.

şimdi başta bu tür yazarlara, sonra sözlük ahalisine kendi hikayemden birazını anlatayım...

vakt-i zamanında bazı şeylere kızıp siktir oldum gittim. siktir oldum gittim derken burada yazmayı bıraktım. fiili olarak herhalde 1-2 sinirlenip -gaza gelip- yazdığım entry dışında yaklaşık 2,5 sene yazmadım desem yeridir.

eyleme saygı duyarım, biz de zamanında götümüzü yırtıyorduk "hocu uludağ sözlük gidiyore" deyu ancak zall başgan yaptığı şeylerle bize alenen diyordu ki;

"kasımpaşa'ya kadar yolunuz var hocu. açarım yazar alımlarını doldururum burayı bir sürü adamla ki bu adamların %15'i doğru düzgün olsa bana yeter. ben günlük aldığım tıka bakarım, kaptığım reklama bakarım, parama bakarım aga. sözlükspot gibi bir oluşumum da var nasıl olsa, oradan da akmasa da damlar nasıl olsa sizin kalite anlayışınız benim ticari çıkarımla uyuşmuyor."

hea, baktık bize uymadı. yani kısa zamanda uludağ sözlük'e "bilinirlik-okunurluk" katan adamların alayı küstü ki ben onların yanında alelade bir yazardım ve en geç küsenlerdendim.

bazen okuyorum denk geliyor itü sözlük başlığına yazanlar var "ayh çok kötü, özlemişim ulu'yu" deyu... ya da ne bileyim ekşi'ye sallayanlar falan var. oralarda saçma sapan ergen muhabbetlerinin minimum olması veya saçma salak bir başlıkta burada olduğu gibi 60 tane birbirinin aynısı yazı değil, 3-5 ayar verme amaçlı yazı dışında popüler olmaması mı batıyor anlamadım.

piyasada ne kadar sözlük varsa alayında hesabım var. ve çok rahat gözlemliyorum en leş ortam ve yazılar burada hacı. hani yazmayı bıraktık belli bir süre ama internete girdiğimde eğer bir sözlük açıyorsam ekşi, itü vs. mutlaka uludağ sözlük de açılır bende. uludağ sözlük'te o 2,5 yıllık dönemde okurdum, gammazlardım bakarım öyle "ulan değiş biraz be" derdim. bir arkadaşımın telkiniyle de öylesine ufak ufak yazmaya başladık tekrardan işte.

ha diyebilirsiniz ki "neden şimdi yazıyorsun madem yarrraaam" haklısınız o da benim dingüklüğüm ama ne bileyim buradaki iyi hatıralarımın hatrına diyelim.

mesela geçenlerde bir şey yazdım "yazarlarında oylama alışkanlığı yok" diye... deneysel çalışmalar yapıyorum siyasi konularda falan... mesela ekşi'ye bir şey yazıyorum buraya gelip biraz daha kapsamlısını, daha doyurucusunu yazıyorum hani ukalalık olmasın ama okuyana "helal lan" dedirtir. ekşi'de en beğenilenler listem kalabalıktır baya bir sayısal olarak yaklaşık 1500 kadar. oraya yazdığım ilk 50 beğenilemin içine girerken burada maksimum 3 oy alıyor. bakın oylanma kaygım yok seri eksilenme olmadıktan sonra eksilenmekten gram gocunmam ama durum bu. oylamıyorsunuz. adam yazdığı saçma sapan şeye 5 tane eksiyi alsın bakalım "lan ben bir yerde yanlış yapıyorum?" diyecek mi demeyecek mi? ama yok aga...

burada 5 -yazıyla beş- artı oy alan yazım "dünün en beğenilen entryleri" listesine 14. sıradan giriş yaptı. ha benim yazım yine 14. sıradan giriş yapmalıydı ama 5 oyla değil, 15 oyla.

burada gidip ekşi, itü başlıklarına zırlayanlar bilsin ki oralarda "a" deseniz niteliği önemli değil, oylanırsınız. oylanmak insana okunduğunu hissettirir.

gerçi okunmak derken, milletin okuma durumu da yok ki okunasın? mesela geçenlerde diyarbakır'da bir kız açıköğretim sınavının yapıldığı okul bahçesinde polisin kaza kurşunuyla -ki kaza kurşunu olması polisin sorumluluğunu kaldırmaz- yaralandı. daha yukarıda yazılanları okumadan ya da ne bileyim verilen linke tıklayıp zahmet ederek 30 saniyesini ayırmadan yaralanan kız için sırf olay diyarbakır'da geçiyor diye "terörist" yaftasını yapıştıran dangozlar vardı. lan bir oku yahu? bilgi sahibi ol, ondan sonra fikir sahibi ol. yani bu bahsettiğim türdeki adamlar o başlıkta yazanların %60-70'ini falan oluşturuyordu en son ne oldu bilmiyorum. yani böyle saçma sapan bir oran var.

ya da şu var, lan ben eskiden karşıt görüşte olduğum ama bir şeyler öğrendiğim adamlar vardı burada onlar da yok artık. adamlar tartışırdın ama saygı da duyardın şimdi aynı görüşte olduğumuz bariz belli olan adamın yazısından iğreniyorum lan. adam o kadar saçma sapan bir üslupla yazıyor, öyle olmadık argümanlar sunuyor ki "yazma, ananı bacını sikeyim yazma, o karıyın amına koyim yazma" çekiyorum oturduğum yerde.

toplu eylem yapmak isteyenlere saygım sonsuz ama hani eylem yapan adamların da kafa tuttukları şeyde iddialı olmaları gerekir. hem saçma sapan şeylerden şikayet edip, hem de o saçmalıklara imza atmak garip.

ha, toplu eylem yapsanız da bir şey değişmez burada siz değişmediğiniz sürece. zall kimler kimler giderken arkalarından sadece baktı. gerçi bakmamış da olabilir en başta dedik ya, kasımpaşa'yı tarif de etmiş olabilir bilemiyorum.

neyse o değil de zall efendi, zall efendi! millet sözlüklerinin doğum günleri hatrına partiler düzenliyor 7. yıl partisi, 8. yıl partisi deyu istanbul'da falan hacı 7. yılı devirdi uludağ sözlük bir parti falan düzenle de görelim bakalım iyisiyle kötüsüyle kimlermiş uludağ sözlük'ü bu hale getiren?
güncel Önemli Başlıklar