bugün

nick altı entry lerinin samimiyetsizliği

nick altı girilerinin "öpmek istediğim yazardır, makas almak istediğim cicidir" tarzında yazılmasından kaynaklanan durumdur. bazen bu nick altlarına msn diyaloglarının bile yazıldığı görülmektedir. komiktir... salt çevre edinme ve daha çok artı oy alma amaçlı yapılan gereksiz bir meşguliyettir. bundan öte, daha doğru düzgün tanınmayan kişi hakkında artistik entry yazma çabası pek sevgili yazarlarımızı çok rezil konumlara sokmaktadır...

durumu, basit ama sık karşılaştığımız bir örnekle açıklamaya çalışayım;

başlık: ahmet nickaltıkabarık
son entry giren: mehmet artıiçingötverir

"bugün bize beklediğim yazardır *, ayrıca muhabbet adamıdır *, onsuz msnin hiçbir anlamı yok *, hele geçen günkü unutkanlığı yok mu *, durun durun yazayım * "

- mrb ahmet
+ ooo mrb fitnat?
- fitnat mı? puhahaha zuhahaha hacı çok eğlencelisin yaa, seviyorum seni..
+ : )))
- : )
+ ben çıktım mucx by
- mucx kib byee

"hay allah canını almasın demek istediğimdir *, bir ara gel de p.s.'de boyunun ölçüsünü alayım dediğimdir *, klavyesi güçlü yazardır *, bu aralar hastalanmış olandır *, basuru azmış sıçamayandır *, o yüzden sözlüğe pek uğrayamayan yazardır * "

efendim burada "mehmet artıiçingötverir" beyefendinin "ahmet nickaltıkabarık" beyefendiye olan sevgisini bir nick altı giriyle görmüş olduk. mehmet bey bu açıklamaları yapmasaydı sözlük bugün olmak istediği yerden çok uzaklarda olurdu, hatta sözlük sözlük bile olamazdı. bu tür nick altı girilere çok ihtiyacımız var. ayrıca ahmet beyin basuru ne durumda çok merak ediyorum, lütfen bir açıklama yaparsanız sevinirim. birader ben senin bu zırvalıklarını okumak zorunda mıyım, git ne yazmak istiyorsan msnde yaz, onu da geçtim msnde yazdıklarını ne diye sözlüğe taşıyorsun, komik olsa eyvallah der geçerim ama işkence çekiyorum bu nick altı girilerini okurken... nedir bu samimiyetsiz hareketler? nedir bu canımlı cicimli girilerin mantığı? sosyal hayatında kaç kişiyle böyle konuşuyorsun? gün boyu ağzından argoyu düşürmeyen adam gelmiş burada tiky ağzıyla nick altı giri kasıyor...

ayrıca bu nick altı girilerinde her cümlenin sonuna "swh" koyan yazarları da anlamış değilim. birebir yalakalıktır bunun adı, herkesin hayatında böyle yalaka ve ezik tipler vardır. bu kişilerin espri yaptığını sanması ve yalakalık yaptığı kişinin gözlerine bakarak gülmesi sırf onu da güldürme ve eğlendirme çabasından kaynaklanır. bu durum maalesef sözlükte de karşıma çıkmıştır. bazı eski ve taşaklı yazarlar hakkında yazılan nick altlarına bir bakın, ne kadar komikler, her cümlenin sonunda bir "swh" var. verilen mesaj nedir peki, "bak burada gülmen lazım espri yaptım, nick altına yazdığım yazıda art niyet aramana gerek yok ben önlemimi aldım ve yanlış anlaşılabilecek yerlere swh koydum yada bu yazdığımı anlamayan öteki yazarlar size sesleniyorum buraya swh koydum ki aramızda bi geyik var, yoksa ben mal değilim"

sırf sözlükte kalıcı olabilmek için bu kadar da yalakalık yapılmaz ki arkadaşım. çıkarsın yazarsın yazılarını, zaten beğenen beğenir, önemli olan sensin. ben kendime yeterim arkadaş, kimsenin beni beğenip beğenmemesi zikimde değil diyebilmelisin. biraz cool takıl olum, bu yalaka ve ezik halinle hayat boyu hiçbir şeyi başaramazsın, hep ikinci kişi olursun...

aslında istatistikler kısmında "en çok nick altı giren yalaka yazarlar" diye bi istatistiğin tutulması hiç de fena olmaz. bu şekilde yalakaya yalaka diyerek gerektiği cezayı da vermiş oluruz. suçun cezasının suçun niteliğinden çıkmadığı takdirde caydırıcı olamayacağını savunan, özgürlüğü koruyan en önemli gücün de bu caydırıcılık olduğuna inanan fransız düşünür montesquieu benden önce yaşamasaydı tarihe geçecek şu sözleri o değil ben söylemiş olacaktım.

bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden daha fazla ise o ülke batar...(e bende aynısını sözlük için yazacaktım mına koyim)