bugün

kemalistler iran la ittifak yapmaya utanmayacaklar

asıl başlık: Kemalistler iran'la ittifak yapmaya utanmayacaklar mı?


Talabani Çin'e gitmiş (kendisi PKK militanı falan değil Irak'ın devlet başkanıdır), anlaşma yapmış... Çin, Irak'ın bütün borçlarını silmiş...

Bizim arslanlar Çin'le ittifak yapacaklar, gerekirse Bağdat'a kadar gidip Talabani'yi de kabak gibi oyacaklar.

Çin devlet başkanı Hu Jintao, Irak'ın yeniden imarına destek vereceklerini de açıklamış, Irak da petrol sahalarını yabancı şirketlere açma projesine Çin'i de katmış. Ki bu bir Amerikan dayatmasıdır.

Bizim arslanlar, "hızla büyüyen ekonomisi için düzenli petrol akışına ihtiyaç duyan" Çin'le, Amerika ve Kürt devletine karşı ittifak yapacaklar...

Çin de herhalde, Amerikan güdümünden çıktıktan sonra çöpe atacağımız milyarlarca dolarlık silahı yerine koymak için bize vereceği milyarlarca doları, bu silahları kendisine karşı kullanacağımız Irak'ın petrolünden sağlayacak!

Ki o Irak'ın petrol gelirinin yüzde 17'si de, dün varılan bir anlaşmaya göre, ezip geçeceğimiz Kuzey Irak Kürt "oluşumuna" aktarılacak ha...

Rusya Erbil'de, yani Kürt bölgesinin başkentinde konsolosluk açmak için karar alacak, bizim arslanlar o bölgeyi harmanlamak için Rusya'yla ittifak yapacaklar.

Yirmi yıla yakın Çeçenistan'ı bırakmamak için acımasızca savaşan Rusya'yla, Çeçen bağımsızlığını destekleyerek ittifak yapacaklar hem de...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Kıbrıs sorununda "Rum militanı gibi çalışıyor" dediği Rusya ha!

O ülkelerde bizimle ittifak yapmayı düşünen kimse var mı, Çin Komünist Partisi yetkilileri bir şey dediler mi, Halkın Günlüğü gazetesinde bir yazı çıktı mı, Beijing Times ne diyor, diye sorduk, arslanlardan tık yok.

Bu arslanların arasında üç kelime Çince, beş cümle Rusça bilen var mı, o da belli değil.

Türk bankacılık sektörünün yüzde 42'si yabancıların, Batılı yabancıların elinde... Sigorta sektörümüzün yüzde 41'i, borsada işlem gören şirketlerimizin yüzde 70'i, hazine bonolarımızın ve tahvillerimizin yüzde 23'ü, sanayi üretiminin yüzde 43'ü, ihracatın yüzde 49'u, istihdamın yüzde 27'si, perakende tüketim pazarının yüzde 46'sı yabancıların elinde... Yabancı derken, Batılı yabancı... Bizimkiler bunları kovalayıp Rusya'yla, Çin'le, Hindistan'la ittifak yapacaklar...

Fakat Batı'nın Çin'de de yılda 50 milyar dolarlık yatırımı var, her geçen yıl da artıyor, Çin de onları kovalayacak herhalde!

Hindistan Batı'ya 24 milyar dolarlık bilgisayar yazılımı satıyormuş, o da ondan vazgeçiverir, çünkü Türk'ün dostluğu hiçbir şeye değişilmez.

Fakat bu "muhayyel ittifakların" gözlerden kaçan bir ayağı daha var: iran.

Bizim arslanlar, Rusya, Çin ve Hindistan'ın yanısıra iran'la da ittifak yapacaklar.

Yani, gerekirse Amerika'ya karşı onlarla birlikte savaşmak üzere!

Amerikan silahlarını çöpe attık, "arsenalimizi" Çin ve iran'dan, belki Rusya'dan sağladık, o tarafı tamam da... iran'la birlikte Rusya'yı da ateşe sürükleyeceğiz ve Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatacağız.

Bu arada kendi şeriatçılarımızı da temizleyecek, Atatürk yolunda yürüyeceğiz.

Sonra sıra belki Turan imparatorluğu'nu kurmaya, belki Fizan'ı, Selanik'i geri almaya gelecek.

iyi ama iran bir islam Cumhuriyeti...

Yani şeriat düzeni yürürlükte.

Yerli şeriatçıları yoketmek için yabancı şeriatçılara yaslanmak...

Eh, siz Ankara'da bir emekli memurun pazarladığı şu "çılgın Türkler" edebiyatındaki "çılgın" sıfatını hep olumlu yönde algıladınız tabii!

Ama en nankör şartlarda başardık, imalat-ı Harbiye Fabrikası'nda kasatura yaptık da Yunan ordusunu öyle yendik...

Bolşeviklerden aldığımız altınları, Hintli Müslümanlar'dan gelen paraları, Fransa'dan aldığımız topları gözardı ederseniz, öyle görünecektir.

Çoluk çocuğa da öyle öğretirsiniz, durduk yerde çılgınlıkları tutar.

engin ardıç
Akşam
23/06/2007