bugün

hamann bmw 6 serisi

Otomobiller de kıyafetler gibidir. Nasıl havalar ısındığında, kalın ve sıcak kıyafetler yerini daha ince ve hafif giysilere bırakırsa, mevsimsel değişiklik nedeniyle otomobillerinde "açılıp saçılabilenleri" revaçta olur.

Yaz ayları, otomobil dünyasına, tavan bulunmayan bir araçta seyahatin tarzı ve ılık rüzgarın cazibesi; arazi taşıtlarının yerine spor ve hatta üstü açık modellerin tercih edilmesi olarak yansır.

Biz de bu yüzden, inceleme yazımıza, üstü açık bir modeli konuk ettik. Ancak otomobilimizin tek özelliği üstü açık olması değil, aynı zamanda BMW'nin kendine has dinamikleri ve Alman "Tuning" firması Hamann'ın özel donanımlarını bir arada sunması.

BMW 6 serisi cabrio 2004 yılında satışa sunulmuş ve firmanın en lüks üstü açık modeli. inceleme yazımız için sürdüğümüz araçta, 7 ve 5 serisinde kullanılan V8 görev yapıyor. Son derece rafine olan motor "ehlileştirilmiş" bir Amerikan otomobilindeki ses tonuna sahip.

6 serisi tasarlanırken, büyük tek kapı BMWler'deki köpek balığına benzeyen burun tasarımının korunmasına dikkat edilmiş. 2002 yılında satışa sunulan 7 serisinde ilk kez gördüğümüz "Bangle" poposu denilen arka tasarım 6 serisinde de kendini gösteriyor ve tek kapı gövdeye sanki daha yakışıyor.

Söz konusu araç Hamann donanımına sahip; motoruna güç kiti uygulanmış, manifoldu katalizatörü, orta ve son susturucusu değiştirilmiş ve beyin bu değişikliklere göre baştan programlanmış. Bu yüzden, motor sesi ve performansı standart bir 6 serisinden farklı. Tabi üstünün de açık olması bu çıkan seslerin daha yakından duyulmasını ve aldığınız keyfin artmasını sağlıyor.

içeride direksiyon ve ön göğüs, Hamann tasarımı farklı bir karbon kaplamaya sahip. Koltuklar otomobilin büyüklüğüne yakışacak şekilde çok konforlu, ancak arka tarafı için aynı şeyi söylemek biraz zor. Aracın kontrolleri; direksiyon, pedallar, yumuşak ama hissiz değil.

Ön, arka tampon altlarının, marşbiyelin ve jantların farklı olması araca standart modelden daha özel bir görünüm vermiş. Ama tabi bunun bol sıfırlı maliyeti düşünüldüğünde bu farklılığın değip değmeyeceği tartışılır. Çünkü aracınızı satmak istediğinizde, bu "özel görüntü" maliyetini daha hissettirecektir.

Hamann donanımlı BMW 6 serisi çok havalı ve keyifli bir otomobil. Hatta Hamann donanım bir yana üstü açık bir V8 zaten yeterinden fazla keyif veriyor.

Can Şaher

http://otomobil.ntvmsnbc....leme-t-BMW645ciHAMANN.asp
güncel Önemli Başlıklar