bugün

21 inci yuzyilin insani

çagimizin insani inancsiz bireylerden olusmaktir. bu inacsizlik sirf dini konular olarak algilanmamasi icap eder.

inanc olarak biraz acarsak konuyu, insan oglu asagi yukari 18-19 yaşlarina tekabulen hayattan saf zevkleri alir. cünkü değisim cok hizli olmakla beraber hergun süprizli gelişmler içeriri. bu döneme kadar ömründe ilk defa olan ve ilk karsilastiği vakit güzel deneyimler yasar. bu guzel deneyimlerin ne yazik ki reel anlamda marjinal faydalari cok cok düsüktür. işte insanlar dini, ideolojik yahut bir hedeflerini varacaği inanclari olmadiği için günümüzde ne yazik ki keci boku yasamaktadir.

çağimiz bir iletisim cağidir. ammavelakin artan iletişim olanaklari ne yazik ki kişilerin dişa dönüklüğüne ket vurmuş içe dönmelerine sebebiyet vermiştir.

insanliğin ortak bir rüyasi kalmamiş bugun dünü fellik fellik aratmaktadir. birde bunun üzerine insanlar bu konforizm döneminde hayatlarinda tehlike olgusu minimımda kaldiği için büyük buhran yasamaktadir.

sovyetlerin gümbürdemesi ise dünyasi düopol bir dünya olmaktan cikarmakta ve monopol bir öncünün dümen suyuna sokmaktadir.

cikin disari bakin hemen hemen butun insanlar kötümser, artik hayal kuramaz bir haldedir. ya işi laga lugaya vururlar yahutta kötümserliğin kollarina.

birde bunun üzerine türkiye cumhuriyetinde yasamsal stıkoculugu koydunuz vakit bireyler kendilerini yetersiz hissetmeleri için yapilan telkinler neticesinde cesaretsiz, utanc icinde ve geleceğinden korkarak yasamaktadirlar.

bütün bunlar butun sosyal ilişkileri mahvetme ve akabinde buhranli bir çağ olmasini sebebiyet vermektedir.

dünyada artik bütün yasantiyi değistirecek bir savas cikma olasiliği sifira yakındır. acik konusmak gerekirse ortadogudaki polis operasyonlari kimsenin ipinde bile değildir.

kati materyalizm neticesinde ve bu telkinlerin sonucu olarak bu post modern cagi yasiyoruz. ve gercek sütü olan kişileri ise bütüne er yada geç bütüne uymak mecburiyetine giriyorlar.

sinema, televizyon, sanat ve benzeri kitlelere ilham verici materyaller ya mazide olanlari isitip isitip önümüze koyuyor, yahutta uç örnekler vermektedir.

velhasil kelam cahimiz insani buzdan kalelerde ikamet ediyor.