bugün

birilerini nedensizce uzene ceza verilmeli

nedenlerin, sebeplerin kişiden kişiye değişeceğini ve her sebebin kişisinde farklı anlam bulabileceğini düşünürsek askıda kalabilecek düşünce..

birisine bilerek zarar veren, sahip olmadığı duygular ile ve sahip olmadığı gerçekler! ile birisini kandırarak maddi, manevi zarar verenler ve her anlamı ile sömürenlere ceza verilmeli demek daha doğru olacak diye düşünmekteyim.

ebeveyn çocuğunu çok seviyor ve hayatı ile ilgili bazı beklentiler içinde ama çocuğun hayattan beklentileri onlarınki ile uyuşmuyor. bu durumda birileri mutlaka üzülecek ama hiç kimsenin cezalanmasına gerek yok.

erkek kızı çok seviyor ama kızın sevgişsi o denli büyük değil ve bitiyor yine birileri üzülüyor. ama başka seçenek yok. birisi üzülmek zorunda...

ama sevmediği halde seviyor gibi davrananlar, yapmayacakları şeyler için karşısındakini bilerek beklenti içine sokanlar, karşısındaki üzülürken buna kayıtsız kalanlar ve bilerek zarar verenler... işte bunlar cezalandırılmalı ki, ben öyle ya da böyle cezalandırıldıklarına inanıyorum.

sadece bu kötü kişilik bile yeterli ceza değil mi?