bugün

neo nazi

burada ve hatta bu başlık altında atıp tutan beyinsiz anti faşist/sosyalist(marksist) tayfasının belki de tüm avrupa'daki toplam örgütlenmesinden daha sağlam bir örgütlenmeyi sadece rusya'da yapmış (rusya da yaklaşık 200.000 militan nazi var bunların çoğu petersburg ve moskova'da) , bu ülke ve bunun yanında ukrayna, yunanistan ve tabi almanya gibi ülkelerde bir düşünce suçu kabul edilmesine rağmen kendini kabul ettirmiş nasyonal sosyalizm ideolojisini savunan kimsedir. ilgilisine russia 88, from russia with hate ve Germany's new breed of neo-Nazis * belgesel filmleri tavsiye edilir. arama motoruna adlarını yazmanız yeterli.

kavga etmekle, ona buna saldırmakla geçermiş hayatları. hmmm peki senin hayatın nasıl geçiyor, yoldaş götoğlanı? neo nazilerin içinde bir ton eşcinsel hakları savunucuları (yeni nazizmden bahsediyoruz, stalinist fosiller çıksın da söylesin eşcinseller hakkında ne düşündüklerini), hayvan hakları savunucuları, çevrecileri (yeşil siyaset; naziler için de önemliydi, hatta bugünkü yeşiller partilerinin argümanları büyük çoğunlukla nazilerin pagan kolunun icadıdır. (bkz: guido von list)), anti-kapitalistleri vardır. bir düşünceyi yasaklarsan otomatikmen o düşünce yanlılarını yer altına çekersin. nazilerin şiddet uygulamalarının temel nedeni budur. yunanistan'da chrysi avyi'nin -yaygın bilinen adı ile altın şafak-, kabul görmesi ile şiddeti azaltması tesadüf değildir.

en etkili yapılanmaları ise sayıca rusya, amerika gibi ülkelerdekilerden az olsalar da tabiki almanya'dır. kol gibi cezalar da bunu engelleyememekte ve başta eski doğu almanya topraklarında olmak üzere hızla yayılmaktadırlar. iki yıl önce dresden'de ve yine aynı yıl dortmund'da anti-faşistlere ağır bir fatura kesmişlerdir. en ağır faturayı ise önümüzdeki şubat'ta kesecekler wotan'ın izniyle.

ek; koskoca nazilerin sadece işe yaramaz küçük bir grup olarak kaldığına inanmak da sizin gibi kendini beğenmiş denyolara yaraşırdı zaten.