bugün

diyarbakir in sur belediyesi ve uygulamalari

vakt-i zamanında sözlüklerin bir kısmında duyulduğu anda kimi yazarlarca "yok yahu, blediye halka yakın olmaya çalışıyor" tipi paravan sözlerle savunulmaya çalışılan "çok dilli belediyecilik" hizmeti devletin yargı kurumlarına ait duvara toslamış olan belediye ve onun faaliyetleridir.

neydi bu belediyenin yaptığı hizmet?

devletin içişleri bakanlığına doğrudan bağlı olarak vatandaşına hizmeti yerel bazda götürürken kullanılacak dil olarak "kürtçe"yi tercih etmesiydi.

dedik, dediler, demeye devam edilecek! bu ülkenin ekmeğini yiyenler bu ülkenin kanunlarına yasalarına uymalıdır. bu kanunlar temelinde anayasa bulunur ve anayasanın ilgili maddesi son derece net; resmi dil türkçedir. budur, bu kadardır, açıktır...

yok dedi belediye başkanı, "ben bütçeden belediyeye düşen payı alırken devlete bağlıyım, maaşımı alırken devlete bağlıyım ama belediyecilik yaparken anayasa beni bağlamaz."

bağlar...

bağlayacak!

bağladı!

bugün danıştay konu ile ilgili kararını açıkladı...

belediye başkanının görevden alınması, belediye meclisinin feshi!

düz ovada siyaset yapmanın zorlukları bunlar işte. düz ovada dağ kanunları geçmez. düz ovada amir hükümler ne derse onu uygularsın. ben uygulamıyorum diyen ya usta şoför olur. yada bu tarz acemice fakat don kişotvari çıkışların sonucunda arabayı duvara toslar.

tosladı...

tosluyor...

toslayacak...

sırada diyarbakır belediyesi var.

web sitesinin sol üst köşesindeki "diller" bölümünden kürtçe kalkacak...resmi dil türkçedir...kamus namustur.
güncel Önemli Başlıklar