bugün

orhan pamuk vs ahmet kaya vs fazıl say üçlüsü

orhan pamuk emperyalizm tarafından kullanılmış bir maşadır.

ahmet kaya sosyalist başladığı şöhret yolculuğunda parayı buldukça orta malına dönüşmüş haliyle biraz liboş biraz dinci biraz kürtçü de olmuş bir sanatçıydı.dönemin koalisyon hükümetinde mhp de olduğundan bu biraz kürtçü olma hali haliyle pek hoş karşılanmamış başına türlü çoraplar örülmek suretiyle aforoz edilmiştir ülkeden. yurtdışında zaruretten pkk'nın kucağına düşmüştür.

fazıl say ise yurtsever atatürkçü sol görüşlü bir sanatçıdır.akp'nin faşist işbirlikçi ve yolsuzluklara batmış politikalarını eleştirir. dini inancı ise kimseyi ırgalamaz.tıpkı orhan pamuk'un veya ahmet kaya'nın etnik kimliğinin kimseyi ilgilendirmediği gibi.

özetle orhan pamukla diğerlerini ayırmak gerekir.

orhan pamuk hür iradesiyle 1 milyon euroluk bir meblağ,manevi değeri de büyük olan bir ödül ve o kıytırık kitaplarının dünyada meşhur edilmesi karşılığında türkiyeye iftira atma görevini üstlenmiş bir gafildir.

ahmet kaya ise olsa olsa paranın bozduğu oradan oraya savrulmuş erken yaşta da hayatını kaybetmiş çok belli ki memleket hasretini sürgün döneminde fazlasıyla hissetmiş atatürk devrimleriyle ve ülkenin bölünmez bütünlüğüyle bir sorunu bulunmayan bir sanatçıydı.

ve fazıl say ise zaman zaman yoz müziği eleştirecem derken işin bokunu çıkarsa da ülkenin yetiştirdiği en önemli sanatçılardandır türkiyenin dünyadaki önemli yüzlerinden biridir aydındır atatürkçüdür sol görüşlüdür vatanına bağlıdır ve akp iktidarına da sonuna kadar karşıdır.