bugün

fazıl say ı imana getiren sözler

Fazıl Say isminde bir çalgıcı, bir gün tıwitırda ismini vermek istemediğimiz bir siteden "Ben ataistim, Allah(CC)'ye küfrediyorum, eğer Allah (CC) varsa, o zaman nerden göremiyoruz? Ben görmediğim şeye inanmam" diye bir ileti paylaşma girişiminde bulunmuş.
O esnada orada bulunan yaşlı ve bilge bir adam ise, ona şu yanıtı vermiş:
"OROSBU ÇOCUU SENiN TAVŞAN DUDAIN VAR HALA DAHA ALLAHA SECDE ETMiYOR
SUN SENiN ANISINI SiKiYiM ORUSBU EVLADI ÇALGI ÇALINCA ADAM MI OLDUN HAVADA GÖRÜNMÜYOR ONADA iNANMA DUDAN TAVŞAN GiBi iŞTE ALLAH SENi BÖYLE YAPAR"
Bunun üzerine söyleyecek cevab bulamayan Fazıl Say isimli çalgıcı, adımlarını sıklaştırarak oradan uzaklaşır. Ve durup düşünür. "Evet, sanırım ben tavşan dudaklı olduğum için ataist oldum. Gerçekten de bunu hiç düşünmemiştim. O zaman ataist olmazsam tavşan dudaklı da olmam." diyerek kelime-i şahadet getirir ve imana gelir. Aynaya tekrar baktığında ise, yine tavşan dudaklı bir surat görür. Ve der ki: "Ya rab. Ben tavşan dudaklı olduğum için beni cezalandırmıştın. Ancak şimdi imana geldim, ve beni tavşan dudaklı yaparak imtihan ediyorsun. Sana binlerce kere teşekkür ederim."

Bilindiği üzere, aynı yaşlı bilge kişi, Stephen Hawkings isimli bir zeka özürlüyü de Facebook'tan yaptığı şu yorumla imana getirmişti:
"AMINA KODUUM YARATIĞI ALLAH SENi YERLERDE SÜRÜNDÜRÜYOR SEN HALA ATAiST OLUYORSUN OROSBUNUN EVLADI YERDE SÜRÜNEN YARATIK ALLAAHIM NE GÜZEL ETMiŞ DE SANA BU iLLETi VERMiŞ O EN GÜZELi BiLENDiR AMiN"
Bu iletinin üzerine Stephen Hawkings isimli zeka özürlü gençde: "Da fuck is he talking about" diyerek imana geldiğinin sinyallerini vermiştir.