bugün

akp nin kürtçü bir parti olduğu gerçeği

evet en az bdp kadar kürtçüdür aslında akp. sadece pkk'yla aynı siyasi görüşten olmaması ve mücadelesinde silaha sarılmaması nedeniyle akp halkın gözünde bölücü olarak gözükmemektedir. yoksa erdoğan dışındaki akp üst yönetimi ve danışmanlarına bakmanız bile durumu anlamak için yeterlidir.

zapsular, diğer danışmanları, hüseyin çelik, bülent arınç çok koyu birer kürtçü-islamcıdır. çoğunun dede tarafından muhakkak şeyh saidle bir akrabalıkları vardır. zaten bdpkk çizgisiyle ayrışıyormuş gibi gözüktükleri tek çizgide siyasi görüşleridir. öyleki bdp daha çok marksist komünist ateist bir kürtçü ideolojiye yakınken akp tam tersi şeriatçı kürtçü bir çizgiye sahiptir. ama ülkenin bölünmesi ve cumhuriyetin yıkılması konusunda aralarında bir konsensüs olduğu artık kesindir. muhtemelen kendi iç siyasi kavgalarını kürdistan kurulduktan sonrasına harcamak istiyorlardır. yoksa şu an için bir akp bdp savaşı sözde kürt devletine giden yolda bir intihar olur.

ayrıca parantez açarak söylemeliyim ki asla demek istediğim akp içinde yer alan bütün kürt milletvekilleri bölücüdür demek değildir. şüphesiz iyi niyetliler de vardır içlerinde ya da gerçekten halk çocuğu olan kitle de. ama yönetim kuruluna getirilen ve üst kadroya hakim olan isimlere baktığınızda bu gerçeği görmemeniz için sıkı bir akpci bile değil tamamen bir aptal olmanız gerekir. biz gerçekleri yazalım da oy atacaklar oy atmaya devam etsin isterlerse. ama sakın ola ki akrabanız ya da ailenizden biri şehit verildiğinde ya da 5 6 sene içerisinde türkiye (allah muhafaza!) kan gölüne döndüğünde sakın ama sakın ağlayıp zırlamayın.
güncel Önemli Başlıklar