bugün

haluk özdalga nın açıklaması

chp'li haluk özdalga'nın kanal A'ya yaptığı çarpıcı, gerçekleri göz önüne seren, bi şey söylemeye gerek bırakmayan açıklamalardır, deniz baykal'ı çok kızdıracakmış, kızsa ne olur merak konusu gerçi ama.

http://www.internethaber..../news_detail.php?id=85211

haber metni;

''CHP ve DSP'de parti yönetimlerinde görev yapan ve halen CHP üyesi olan Haluk Özdalga, KanalA TV'de gazeteci Ömer Şahin'in sunduğu 'Görüş Farkı' programında çarpıcı açıklamalar yaptı.

BAYKAL ASKER KIŞKIRTICILIĞI YAPIYOR
CHP 'li Haluk Özdalga, Türkiye'de laikliğin değil, demokrasinin tehdit altında olduğunu savundu. Siyasi çıkar sağlamak isteyenlerin ''laiklik elden gidiyor'' dediğini savunan Özdalga, ''Herkes rahat olsun. Laiklik tehlikede olmadı, olmaz da. Ama demokarsi ciddi tehdit altında. Deniz Baykal, demokrasiyi savunmuyor, asker kışkırtıcılığı yapıyor'' dedi.

Türkiye'de sosyal demokrat parti olmadığını savunan Özdalga, CHP ve DSP'nin demokrasiye, cumhuriyete ve laikliğe sadakat göstermediğini vurguladı. Özdalga, '' CHP, demokrasiye sadık değil. Demokrasi tehdit altında ama Baykal, 2002 'den bugüne asker kışkırtıcılığı yapıyor. Bunlar Cumhuriyetçi de değil. Cumhuriyetçiliğin özü cumhura, halkın ehil olduğuna inançta yatar. Bizim sosyal demokratlar halkı şuursuz, bilinçsiz bir güruh olarak görüyor. CHP , halkın değil, devletin partisi gibi davranıyor” dedi.

LAiKLiK TEHLiKE ALTINDA DEĞiL
Türkiye'de son zamanlarda artan ''laiklik ve rejim'' kaygılarına da değinen Haluk Özdalga, bu konuda kaygılı olan samimi insanlara çağrı yaparak, ''Endişelenmeyin bu topraklarda hiçbir zaman laiklik tehlikede olmaz. Güçlü, sağlam temelleri var'' dedi. ''Laiklik elden gidiyor'' sloganı ile yola çıkanların siyasi çıkar sağlamak isteyen kişiler olduğunu savunan Özdalga, şöyle devam etti:'' Bunlar çok tehlikeliler. Bu korkuyu oluşturarak iktidarlarını sürdürmek istiyorlar.Türkiye'de seçkinlerle halk arasında bir iktidar mücadelesi var.Oysa, laik rejim sağlam temellere sahiptir. Kaygı duyan vatandaşlara ''rahat olun'' diyorum. Bizim kültürümüz, tarihimiz laikliğin tehdit altında olmasına engeldir'' dedi.''