bugün

genclerin gelecek beklentilerindeki sinirsizlik

genç olmanın tanımı, gençliğin ta kendisidir.

genç insanı diğerlerinden ayıran şey, büyük hayalleri, umutları ve bunları gerçekleştirecek şansa ve güce sahip olacağına inanmasıdır.

her zaman yeni bir şeyler olacak, yeni olanaklar imkanlar elde edilecek, şans yüze gülecek ve her istenilene tek tek sahip olunacak sanarsınız.

boğazda bir yalı, yeni bir şey icat edip dünyaca tanınmak bile imkansız değildir, zordur uzaktadır ama imkansız değildir. okul bitecek ve mesleğinizi yaparken bütün bu fırsatlara sahip olacaksınız, hatta evlilik yolu ile bile bunlara sahip olabileceksiniz.

gençlerin; inançları, doğru bildikleri uğruna kendilerini sonuna kadar ortaya koymalarının sebebi de budur. dünyayı değiştirebileceklerine, yanlış bilen insanları düzeltebileceklerine inanmak.

ne zaman ki hayat zorlukları ile, ufak ufak hayallerinizin bazılarının gerçekleşme olanağının olmayacağını anlamaya başladınız, o zaman adım adım gençlikten uzaklaşmaya başladınız demektir.

gençliğin o uçarı narin ve coşku dolu güçlülük sanrısı, hayaller ile birlikte uzaklaşmaya başladıkça; genç beden gençlikten uzaklaşmaya başlamıştır.

kimisi ise neredeyse hiç genç olamamıştır. hiç bu fırsata sahip olamamıştır. hayat onlara her zaman acı yüzünü göstermiş vaktinden evvel yetişkin olmuş hatta çocuk bile olamamışlardır.

gençliğin em imrenilecek, özenilecek yanıdır bu coşku...