bugün

2007 seçim anketinde akp nin yüzde 42 oy olması

yapılan istatistiklerle akp'nin oy kaybını engelleme uğraşları. nitekim şahıslar zamanında yaptıkları yalama işlemlerinin boşuna gitmemesi amacıyla yine o yalama yapan şahıslarca kurtarılmaya çalışma eylemidir.

bu imkansızdır. mevzu bahis akp'nin %42 alması olarak lanse edilmesinin yanısıra kimse geçmişini soruşturmuyor.
bu ülkenin anap tabanı olsun, mhp tabanı olsun; akp nin bünyesine kattığı milletvekillleri adayları sayesinde tamamen akp'ye yoğunlaşmıştır. heterojen yapısı itibari ile akp'nin bu kadar oya sahip olduğu su götürmez bir gerçek. kendisini biraz anap devamı, biraz demokrat parti uzantısı, ayrıca mhp'nin baş milletvekilleri ile ülkücülüğü içinde barındıran ve tabi ki çoğu kişinin kabulu olan baş imamlık mevkiine sahip oluşu sayesinde tek parti olmuştur.
ve %10 barajının ilk tecrubesini yaşamamızın getirdiği bilinçsizliğin önemli bir rolü olduğunu bilinen gerçekler arasında.
parçalanan - homojenleşen - çok sesli bir yapının tek sesli faaliyetlerde bulunması neticesiyle imkanı olmayan bir önermedir %42 oy almaları.
kaldı ki oy kullanmayan 10 milyon küsür seçmen genellikle sol eğilimliydi ve sebepleri oy verecek bir brileşme bulamamaları idi. şu an ise hem umut vaat eden bir dsp - ismail cem'in oyları ve birleşme ile çoğu seçmeninin yüzünü güldürmüş bir chp'nin oyları, kesinlikle 2003 seçimlerine bakarak "chp şu kadar oy, dsp bu kadar oy hadi bunları birleştirelim" mantığıyla açıklanabilecek kadar küçük oylar değildir.

hemen unutmadan, 2003 öncesi dsp iktidardı, ondan önce chp'nin de koalisyon iktidarları mevcuttur. dünya durağan bir zaman çizelgesine sahip değildir ve ona ayak uydurmak gerekir. en önemlisi de giden iktadarlar arkasından yas tutmaktan başka bir işin işlevi olmadığı bilincine varmak.

ayrıca bu anketi yapan programın sunucusu hakkında geniş bilgi için: (bkz: mehmet ali birand)