bugün

uludağ sözlük ün adalet anlayışı ve moderasyon

günde binlerce başlık açılan bir platformda yazılan her şeyin denetlenmesi için insanüstü bir efor sarfedilmesi gerekliliği baz alınırsa moderatörler tarafından gerçekleştirilen eylemlerin hatalı olabileceği ihtimali yüksektir. bu iş yoğunluğu içinde bir moderatörün hata yapması ve silinmemesi gereken bir entry'i silmesi çok doğaldır. fakat önemli olan -hukukçular bilir- niyettir. eğer hatalar gayriihtiyari yapılıyorsa sorun çok da önemli değildir. moderatör sayısını artırmak bu durum için bir çözüm olabilir. fakat sözlüğün genel şikayeti moderatörlerin yazarlar arasında ayrımcılık yapması ve adamına göre muamelelerde bulunmasıdır. eğer bunun gerçekliği ispat edilebiliyorsa, ki öyle gözüküyor, bunu yapan moderatör admin tarafından görevinden alınmalıdır. veya admin demelidir ki, "burası benim çöplüğüm istediğim gibi at oynatırım prenslerim de istediklerini yapmakta özgürdürler".

sayın admin in bu şikayetler karşısında sessizliğini koruması da ilginçtir. sanırım farketmiyor, kendisi de zan altında kalıyor. ben kendisinin iyi niyetli olduğuna inanıyorum fakat bu platformun başındaki insan olarak olaya müdahale etmelidir.

eğer bazı yazarların yazdıklarını anlayamayan veya artık işinden bunalmış moderatörler varsa entry silmek yerine görevlerinden ayrılmayı da düşünebilirler.