bugün

komik olmayan birisine komik olmadığını anlatmak

komik değilsin sözü ile anlatılmaya çalışılıyor ise imkansıza yakın birşeydir.
çünkü bir cümle ile bunun ayırdına varacak yetenekte ve eleştiriye açık insan, zaten özeleştiri de yapar ve bu cümleye gerek kalmaksızın, dengeler kendisini.

komik olmak bir sürü özelliği bir arada barındırmak ile ilgilidir, bir nevi beceridir. zeka, sunum yetenegi, biraz abartı sanatı, uygun beden dili, anlatımda akıcılık ve kendinle dalga geçebilme yeteneklerinin bir arada olması ile mümkündür. kendisi ile dalga geçebilme becerisine ve özelliğine sahip olmayan bir insanın, başkası ile ilgili espri yapması hoş karşılanmaz. aynı konuda kendisine gülebilen insanın yaptığı komik olur çünkü altında aşağılama çabası olmadığı aşikardır. o zaman dinleyenler artniyetsizdir ve gülebilirler.

dikkat edin bazı insanların bu konuda ayrıcalıkları vardır. aynı cümleyi bir başkasının ağzından duyduğunuzda kızacağınız bir şey onların ağzında gülünesidir. özetle bu bir yetenektir ve sahip değilsek zorlamamak gerekir.
küfürün bile yerine göre bazı insanın ağzına yakışması gibi..

komik olduğunu sananlar ise ancak ve ancak sık tekrarlar sonrasında bunun ayırdına varırlar, varamazlarsa da artık iyice komik duruma düştükleri için gülünesi hale gelmişlerdir.