bugün

sunduğu haberleri fütursuzca masaya yayan spiker

sabah bültenlerine nazaran, genel olarak ana haber spikerinin yaptığı olay. onlara özgü bir olay gibi gözükmektedir. kendilerine verilen masaya tamamiyle kullanmayı amaçlarlar. artık masa zengin gözüksün diye mi düşünür, ne yaparlar bilinmez. savururlar kağıtları masanın dört bir yanına. gören de rakı masasındasın da, ortaya serpme attırdın sanacak. garson gelir sorar tabaklara mı servis yapayım, yoksa serpme mi atayım diye. bu haber spikerleri kesin ortaya serpme isterler, severler ortamın kalabalık gözükmesini.

sonrasında haberler biterken iyi akşamlar der, ışıklar hafiften sönmeye başlar. alır onları tek tek toplar, hala o görüntüleri haber bülteninin olduğu kanal yayınlamaya devam eder. böyle bir şekil yapar spiker, itinayla tekrar muntazam şekilde o kağıtları sıraya sokar.

yapma be abicim, ne dağıtıyorsun o kağıtları, düzenli olsana biraz. güner ümit, mehmet ali erbil bile senden daha düzenli ellerinde bazı bilgiler var ve onları yayın boyunca yanlarında taşırken sürekli muntazam bir şekilde gerekli bilgiyi okuduktan sonra o kağıdı en arka sıraya koyuyorlar. sende öyle yap, hiç mi çarkıfelek izlemedin?