bugün

hayattan istifa etmek

beden canlı, kalp atıyor ve tüm uzuvlar sağlıklı biçimde işliyor iken, tercih ederek yani seçerek yaşamaktan vazgeçmektir. sağlık sebepleri ile yani bir yatağa bağlı ve başkasına mecbur iken zorunluluk sonucu bir hayatı sürdürmeye devam etmek değil, başka seçeneği varken istemediği, seçmediği veya sevmediği hayatı yaşamayı sürdürmektir. gerçi bu biçimde yaşayanların bir çoğu başka seçeneklerinin olmadığını söyler, ancak büyük kısmı için mutlaka başka bir yol vardır. korkaklıkları, risk almaktan kaçınmaları, hayatlarında değişiklik yaratacak cesaretleri olmadığı için razı olur ve devam ederler.
kesinlikle intihardan çok daha uzun ve acımasızdır. neyse ki bir süre sonra mutsuzluğu her an ve yoğun biçimde hissetmemeye başlar, etraftaki insanların mutsuzlukları ile teselli bulur, içten içe, tek korkak ben değilim derler de, ölene kadar kendilerine tahammül edebilirler.
en kötü çözüm bile çözümsüzlükten iyidir derler ya, kastedilen intihar etmek değil razı olmak yerine değişiklik yapmak, istenileni elde etmek için harekete geçmektir.