bugün

sayın kılıçdaroğlu na açık mektup

Şevket Talha APUHAn'ın kaleme aldığı mektuptur. Enver Paşa gibi çanakkale kahramanını kendi çapında küçük düşürmeye çalışan adam haddini bilmelidir. Başkanı olduğu parti Enver Paşa'nın silah arkadaşı Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partidir.

--spoiler--
Sayın Kılıçdaroğlu’na Açık Mektup: Enver Paşa

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu:

Geçtiğimiz gün, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nu küçük düşürmek için kullandığınız “Küçük Enver” tabiri biz Enver Paşa mirasının takipçilerini oldukça üzmüştür.

Buradan anladığımız tarih bilginiz kıttır ve Enver Paşa hakkında da yeterli bilgiye sahip değilsiniz.

Kemal Bey:

Size Enver Paşa’dan bahsedeyim. Enver Paşa yeryüzünün görüp görebileceği en zeki, en kahraman ve en yürekli askerdir. Bir Türk Kurmayı’nın ruhunun ve beyninin yüzde 50’si Atatürk ise, yüzde 50’si de Enver Paşa olmalıdır. Zira Enver Paşa Çanakkale kahramanıdır, Sarıkamış Kahramanıdır, Milli Mücadele kahramanıdır. Küçük değil, büyüklüğün çok ötesinde büyük bir kişiliktir.

Çanakkale’de savaşan Enver Paşa’nın kurduğu ordudur. Milli Mücadelenin askeri ve fikri alt yapısı Enver Paşa tarafından atılmış, onun kurduğu mübarek ordu tam 7 Cephede 4 yıl boyunca savaşmış ve dünyaya boyun eğmemiştir. O ordunun Balkan Harbi’nde ne durumda olduğundan bahsetmeyeceğim.

Kemal Bey:

Enver Paşa, Büyük Türk-islam idealinin sönmez ışığıdır.Rahat yataklarda, sırça köşklerde değil bir bayram sabahı Çeğen Tepesinde Rus Mitralyözlerine yalın kılıç savaş açarak Hakkın rahmetine kavuşmuştur. 1. Dünya Savaşı’nın sonrasında Kafkasya’ya geçebilmek için verdiği mücadele ise başlı başına Türk Tarihinde altın harflerle yerini alacaktır. Defalarca uçağı düşmesine rağmen o pes etmemiş yine bir hava yolculuğu ile hayallerinin peşinden Kafkasya’ya ayak basmıştır.

Bununla Beraber Enver Paşa, Genel Başkanlık koltuğunda oturduğunuz partinin kurucusu Büyük Türk, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de komutanı ve yakın silah arkadaşıdır.

Bugün büyük Türk Dünyasında hala ismi yeni doğan çocuklara konulan, adına Özbekistan’dan Azerbaycan’a, Tacikistan’dan Afganistan’a kadar olan coğrafyalarda destanlar, marşlar, şiirler yazılan Enver Paşa sizin siyasi çekişmelerinizde kullanabileceğiniz, üstelik siyasi rakiplerinizi küçük düşürmek için kullanabileceğiniz sıradan bir kişilik değildir.

Kemal Bey:

Son olarak; Sizi, en başta Enver Paşa’nın yaşayan torunlarından daha sonra bütün bir Türk Milletinden özür dilemeye davet ediyorum. Allah’a inandığınız gibi inanınız ki Enver Paşa’ya küçültücü sıfatlar yakıştırmak teröristlerle yol arkadaşlığı yapmak, teröristlerin avukatını partinizde genel başkan yardımcısı yapmak, Öcalan’ı ev hapsine çıkarmak kadar basit bir şey değildir… Enver Paşa’nın mübarek adının, onu küçük gören dilleri yakmayacağının garantisini size kimse veremez. Zira Allah’ın adaleti şaşmaz ve yanılmazdır.

Hatanızdan dönmeniz ve en kısa zamanda tarihi yanlışınızı düzeltmeniz dileklerimle…
--spoiler--

kaynak: (Şevket Talha APUHAN, 10.07.2012, haberiniz.com.tr)

görsel
güncel Önemli Başlıklar