bugün

recep tayyip erdoğan ı sevmeyeni allah çarpar

benim bizzat bulduğum aforizmadır. yaradılış gereği nankör olan kedilerden bir farkımız olmalı her zaman.

recep tayyip erdoğan gibi yaşadığımız toprakları çağ atlatmış, yakışıklı, beyefendi, karizmatik, güçlü, dünya siyasetinde söz sahibi bir lider bu ülkeye hiçbir zaman gelmemiştir. bunun bilincinde olup, elimizdekilerin kıymetini bilmek lazım. bu ülke çok çekti, demirel zamanında ecevit zamanında daha öncesini söylemek bile istemiyorum. insan düşünüp keşke cumhuriyeti ak parti kursaydı diyor.

işte ulu liderimizin yaptığı sadece bir kaç icraat :

37 Katlı Kavşak ve Alternatif Caddeler Yaptırdı
1995 civarı yıllarda, istanbul'da yolculuk eden insanlar, yolların yoğunluğunu gördüklerinde çözümün şerit sayısının artırılmasında olduğunu düşünüyorlardı.

Tayyip Erdoğan'ın yaptırdığı analizlerde ise, yolların kesişme noktalarında yavaşlayan arabaların oluşturduğu kuyrukların yolları tıkadığı sonucuna varılmış. Kavşakların yapılmasıyla aynı sayıda şeride sahip yolların kapasitelerinin kat kat artacağı hesaplanmış. Bu öngörü doğrultusunda kendi görev süresi içerisinde istanbul'un en öncelikli noktalarında yapılan 37 kavşak ile trafik çok rahatladı. Daha önceden bulunan toplam kavşak sayısı ise 15'ler civarındaydı.

Trafiği rahatlatan ikinci çözüm ise, ara caddelerin yapılması oldu. Örneğin eskiden Tuzla'nın bir mahallesinden diğer mahallesine gidebilmek için mutlaka E-5'i kullanmak gerekiyordu. Tayyip Erdoğan'ın zamanında E-5'in kuzey ve güneyine yapılan alternatif yollar sayesinde, her aracın E-5'i kullanma zorunluluğu kalktı ve trafik rahatladı. Boğaz'daki sahil yollarına dikey inen caddeler de genişletildi. Böylece eskiden mecburen sahil yolunu kullanan araçların bir kısmı yeni açılan ara caddelerden istedikleri yere ulaşabildikleri için sahil trafiği de rahatladı.

iSKi Nasıl Kurtuldu?
Recep Tayyip Erdoğan'dan önceki belediye başkanı Nurettin Sözen döneminde, iSKi genel müdürü Ergun Göknel'in yolsuzluğu ortaya çıkmış ve iSKi Skandalı meydana gelmişti.
O yıllarda istanbul'da tıpkı benzin istasyonları gibi su satış istasyonları kuruluyor ve sayıları her geçen gün artıyordu. insanlar tepelerin eteklerindeki çeşmelerde su alabilmek gece uykusuz kalıp 24 saat çeşme başında bekleyerek su almaya çalışıyorlardı.

Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı olduktan sonra çıkan istanbul Bülteni ve iSKi Bülteni dergilerinden öğrendiğime göre, önceki dönemde günde 600.000 metreküp su verilebiliyor, bunların çoğu boru çatlaklarında kayboluyor ve vatandaşlar faturalarını ödemediği için iSKi çok az para tahsil edebiliyormuş. Tayyip Erdoğan'ın yönetimindeki iSKi çalışmaları sonucunda verilen su miktarı 1.800.000 metreküp'e çıkarıldı, borular yeni teknoloji düktil font borularla değiştirildi, vatandaşlar faturalarını düzgün ödemeye başladıkları için de iSKi'nin gelirleri kat kat arttı ve bir çok yeni yatırıma olanak doğdu.

Eskiden su, barajlardan evlere kadar sadece kalından inceye azalan borularla geliyordu. Arada hiç bir aktarma organı yoktu. ilk defa Tayyip Erdoğan zamanında bir çok terfi merkezi, su haznesi ve isale hattı yapıldı. Böylece su önce, 2-3 metre çapında çelik borularla terfi merkezine geliyor, oradan orta çaplı borularla su haznelerine geliyor, orada bir miktarı depolanıyor ve yeni döşenen borularla evlere geliyor. Bu yapılanmadan sonra evlerdeki sular ilk defa tazyikli akmaya başladı.

Haliç'te Neler Değişti
1996 yılında, istanbul'a gelişimin ikinci yılında Mecidiyeköy'den aşağılara yürüye yürüye Haliç'in kıyısına geldim. Haliç'in içi öyle bir sıvıyla doluydu ki, tıpatıp otomobillerden çıkan simsiyah atık yağlara benziyordu. insan, Haliç kıyısında yürürken, "Acaba yanlışlıkla elim ayağım şu sıvıya değerse ölür müyüm?" diye düşünüyordu.

Haliç'in kıyılarında bazı binalar vardı, binaların çevresindeki 20-30 metrelik alanlar da dahil olmak üzere, Haliç'ten taşmış o sıvının içinde bataklığa batmış gibi duruyordu. O yıl Haliç'in içindeki pislikler yüzeye çıkmıştı ve her yeri bir çok çamur kabartısıyla dolmuştu. Kadıköy'den Eminönü'ne vapurla gelirken yaklaştıkça denizin rengi önce yeşilleşir, sonra kahverengileşir, sonra acayip renklere ve siyahlara bulanırdı. Haliç'in içini dolaşması gereken vapurlar da 7 iskele gitmek yerine sadece 4 iskeleye kadar gidebiliyorlardı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetiminde iSKi'nin geliştirdiği projeyle Alibeyköy Taşocağına kadar çamur boru hattı döşendi, haliçteki çamurlar oraya transfer edildi. Haliç'e dökülen derelerin suları da arıtma tesislerine yönlendirildi ve Haliç şimdiki haline kavuştu.

"içimizden Biri" istanbul Belediye Seçimini Kazandığında
Ben 14 yaşımda Kastamonu'dayken televizyonlardan yerel seçimleri izliyorduk. ANAP'ın adayı ilhan Kesici'ydi. Biz onu tutuyorduk.
Televizyonda onunla başka bir parti adayının başbaşa gittiğini söylüyorlardı, söylediler, söylediler ve en sonunda, "ikisi de kazanamadı, başka birisi kazandı." dediler. Biz de "Ne kadar tuhaf bir şey, hiç beklenmeyen birisi kazandı" diye düşünmüştük ve kazananın adını bile bilmiyorduk. ismini ancak 2 yıl sonra istanbul2a geldiğimde duydum.
Oysa daha sonradan öğrendim ki, Recep Tayyip Erdoğan ve Refah Partisi, istanbul'da yoğun bir çalışmayla, "içinizden Biri" sloganıyla, barlarda bile kendilerini tanıtarak seçim çalışması yapmışlar ve bu sayede kazanmışlar.

En Önemlileri
istanbul suya kavuştu - verilen su 600.000 m3'ten 1.900.000 m3'e çıktı. Toplanan faturalar da arttı. iSKi verimli bir yapıya kavuştu.
Haliç temizlendi. Şimdi de kültür merkezi haline getiriliyor. 10 yılda 500 milyon dolar bütçe ile kültür merkezi haline getiriliyor.
30 tane katlı kavşak yapıldı. istanbul'un transit yol trafiği kesintisiz akmaya başladı. Bazı yerlerde ilçe içlerine de kavşaklar yapıldı.
istanbul Bülteni çıkarıldı, halk gelişmelerden haberdar edildi. - Demokrasinin en önemli şartlarından biri, halkın yapılanlardan haberdar edilmesidir, bu sağlandı.
iSFALT ve iSTON kurularak belediye kendi asfalt ve beton ihtiyacını kendisi karşılamaya başladı. Beton ihraç etmeye başladı. iSTON dünyanın 500 büyük sanayi şirketi arasına girdi.
Hemen hemen her ilçeye bir spor salonu yapıldı. iki yeni şehir tiyatrosu binası açıldı. Hemen hemen her ilçeye iSKi hizmet binası kuruldu.
Atıksu arıtma tesisleri çevreye çok faydalıdır.

Önemlilerin Ayrıntıları
Metro inşaatı ilerletildi. Taksim - Aksaray inşaatına başlandı.
Sahil yollarına dikey yolların düzenlenmesiyle sahil yollarının tıkanıklığı giderildi. Ara yolların düzenlenmesiyle E-5 yollarının trafik yükü azaldı ve sıkışıklığı kayboldu.
istanbul - Yalova ve istanbul - Bandırma hızlı feribot seferlerine başlandı. iDO gemileri lüks servislikten belediye hizmetine dönüştürüldü. Gemi sayısı artırılıp, bir gemi Türkiye'de inşa edildi. istanbul Bandırma üzerinden Varan Turizmle Yunus yolu Ege seferlerine başlandı.
Mahalle arası yolların genişlikleri sabitlendi ve eğimleri yağmura göre düzenlendi. Baca yükseltme uygulanmasına başlandı. Mahalle içi trafik hızı arttırıldı.
istanbul Özürlüler Merkezi vardır. Florya'da özürlüler tatil kampı geliştirilerek hizmete açılmıştır. Görme özürlüler için kokulu ağaçlardan oluşan park yapılmıştır.
ikinci ve daha yüksek kapasiteli Darülaceze yapılmıştır.
istanbul Büyükşehir Belediye Spor, yeterli imkanlara sahip olamayan pek çok sporcuya gerekli imkanları sağlamaktadır. Olimpiyatlarda kazanılan madalyaların yarısından fazlasının sahipleri istanbul Büyükşehir Belediye Spor sporcularıdır.
Bağcılar Badmington olimpiyat tesisi kuruldu.
istanbul'un sahildeki ilçelerinin çoğuna ve boğazdaki önemli noktalara deniz otobüsü iskeleleri yapıldı. Hemen hemen her ilçeye bir kapalı spor salonu yapıldı. Hemen hemen her ilçeye iSKi hizmet binası kuruldu.
Tuzla, Pendik, Ümraniye, Gaziosmanpaşa gibi yerler de büyükşehir standardına hizmet anlayışına kavuşturuldu. - Eskiden Kadıköy, Bakırköy, Maltepe gibi yerlere öncelikli hizmet götürülürdü. - Bu bölgeler ilk defa "mahalle arasında asfalt"ı gördü.
Hastane ihtiyacında büyük açık olan bölgelere belediye hastaneleri ve doğumevleri yapıldı.
Şehir tiyatrolarının seyirci sayısı 1.5 - 2 kat arttı. Çok sayıda oyun kapalı gişe oynamaya başladı. 2 yeni sahne açıldı.
Mercedes marka, çevre dostu otobüsler - halka ne kadar değer verildiğini gösteriyor.
Göztepe gül araştırma bahçesi ve Süleyman Demirel üniversitesiyle işbirliği yapıldı. Fidanlıklar kuruldu.

Yönetim Başarıları
ilk defa zamanında teslim edilen inşaat işleri yapıldı.
Belediye personellerine ve yöneticilerine hizmet içi eğitim, ingilizce ve bilgisayar eğitimleri verildi.
Belediyenin gereksiz giderleri önlendi. Tüm giderler gerekli işlere harcanmaya başladı.
Kurumların güçlendirilmesi - iSFALT, iSTON, iSTAÇ gibi BiT'lerin teknoloji ihraç edecek duruma gelmesi.
Yurt dışı büyükşehirlerle kardeş şehirlik. Yurt dışı sular idereleriyle ortak çalışmalar.
Beyaz Masalar kuruldu.
Sahil Yolu, istanbul'un %100'ünde bitirildi. Böylece belediyenin bir sorunu olmaktan çıktı.
iSTON ve iSFALT'ın çok iyi olması sebebiyle, "kaldırımlar" bir sorun olmaktan çıktı. Belediyelerin, yandaş müteahitlerine para aktarmak için kaldırım işi verme imkanı yok oldu.
Denizin her noktasından haftalık sürekli ölçümlerle, bilimsel açıdan çok önemli olan su istetistiği veri tabanı oluşturuldu.
Uzaktan algılama sistemleri ile deniz temizliği, çarpık yapılaşma gibi konuların denetlenmesine başlandı.
Hastanelerin tıbbi atıkları ayrı toplanmaya başladı.
Topkapı kavşağındaki karmaşa yok edildi. Tüm kavşak yerlatına alındı ve kesintisiz, trafik ışıksız bir akış sağlandı. Surlar ve mezarlık duvarları arası bütünleşik bir görüntüye kavuşturuldu. Önümüzdeki yıllarda şehir parkı haline getirilecek. - Topkapı bölgesi suni bir aktarma ve pislik merkeziydi.

iSKi, Haliç, Çevre
Atıksu kanalları döşendi ve arıtma tesisleri kuruldu. Arıtılmış atıksu oranı %10'lardan %70'lere ulaştı.
Yıldız derelerinden su getirildi. isale hatları, su hazneleri kuruldu. Baraj suları korumaya alınarak temizlendi.
Oxford-Cambridge-Boğaziçi kürek yarışları Haliç'te yapıldı.
iSKi müşteri şikayet oranı %33'lerden binde birlerin altına düştü.
iSKi personeli başka şehirlerdeki bazı doğal afetlere yardımcı oldu.
Adalar'a su boru hattı götürüldü.
Yeşil alan miktarı 5.2 milyon metrekareyken, sadece Haliç çevresine 4 milyon metrekare yeşil alan yapılacaktır.
Artık şehir içinde kalan pek çok çöplük kapatılarak şehir dışında 3 büyük çöplükte birleştirildi.
Haliç Feshane binası sergi sarayı haline getirildi. Karşısındaki Sütlüce Mezbahası Kültür Merkezi haline getiriliyor. Kadıköy Gazhane gibi başka bir kaç yer de benzer şekilde kültür merkezlerine dönüştürülecek.
Miniatürk hazırlıklarına başlandı.
Haliç su sporları merkezi haline gelmek üzere. Sahillerin temizlenmesinin en büyük faydası Kalamış koyu ve Kadıköy kıyıları temizlendiğinde ortaya çıkacak. Bu bölge dünyanın en önemli su sporları merkezlerinden birisi olabilir.
Bölge halkı yüzmeye başlamıştır. 23 türlü balık yaşamakta ve yavrulamaktadır. - Eskiden arabanın atık yağı görünümündeydi ve torakla dolarak suni adacıklar oluşmuştu.
istanbul'un korularındaki köşkler restore edildi ve Bel-Tur şirketi ile iyi şekilde işletilmeye başlandı.
Karayolları Genel Müdürlüğüyle yapılan protokolle karayollarının temizlenme görevini belediye aldı ve karayollarının kirlilik problemi ortadan kalktı. istanbul'un her yerindeki caddeler özel araçlarla düzenli olarak süpürülmeye başlandı.
Çöpten gübre üretme - kompost tesisine başlandı.
Haliç Alibeyköy bölgesi dere ıslahları, büyük park, orman ve fıskiyelerle tamamen değişti.
Otobüs durakları ve park oturma grupları, şehir mobilyası anlayışıyla düzenlendi.
E-5 kenarları ağaçlandırıldı ve kavşaklar çiçeklendirildi. Yolculuklardaki stresi azaltmak için.

Dışında Gelişenler
Belediyelerin çöp toplama işlerini özelleştirmeleri sayesinde bu bir zorluk olmaktan çıktı ve belediyeler rahatlıkla başka işler yapabilmeye başladı. - Bu özellik tüm Türkiye için geçerlidir.
Doğalgaz gelmesiyle hava kirliliği azaldı.
Bazı yerlerde yeni otoyollar açılmasıyla trafik hızlandı. Haliç köprüsünün genişletilmesiyle buradaki trafik kesintisiz hale geldi.
Akbil ile bilet karmaşası bitti.

Şimdiki Görüşleri
ideolojiler Dönemi Bitmiştir
Tayyip Erdoğan'ın söylediği en önemli şeylerden birisi "Dünyada ideolojiler dönemi bitmiştir" sözüdür.
AK Parti'nin siyasi yelpazede tam merkezde olduğunu söyledi.
Halkın en önemli derdi ekmek iken ideolojik görüşlerin bir anlamı olmadığını söyledi.

istanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Alkışlar
Bu sayfada istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1994'ten itibaren yaptığı başarılı çalışmaları bulacaksınız. O zamanın büyükşehir belediye başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı da daha yakından tanıma imkanı bulacaksınız.
istanbul'da iSKi skandalının olduğu yılları hepiniz hatırlayacaksınızdır. Bütün haber programlarında bu haberler yayınlanırdı ve komedyen Levent Kırca bu konu üzerine onlarca parodi hazırlamıştı. istanbul'un Haliç'i pisliğiyle ünlenmişti ve Türkiye'nin her yerindeki insanlar "Haliç" kelimesiyle "lağım" kelimesini özdeşleştirmişti.
O zamandan bu zamana istanbul'un su sıkıntısı çözüldü. Haliç temizlendi. Çoğu bölgede trafik rahatladı. istanbul halkı istanbul'a yapılan icraatları öğrenebileceği "istanbul Bülteni" isimli dergiye kavuştu. istanbul, ilk defa zamanında biten işlerle tanıştı.
Kış aylarında her gün istanbul'daki hava kirliliği oranı duyurulurdu ve bazı kuruluşlar istanbul halkına gaz maskeleri dağıtırlardı.
Türkiye'deki basın kuruluşları'nın çoğu taraflı haber yapıyorlar. Bu yüzden de çok önemli bazı doğrular insanlar tarafından görülemiyor.
Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıllık çalışmalarıyla istanbul çok güzel ve yaşanabilir bir hale geldi. Bazı siyasetçiler vardır ki iyi niyetlidir ama beceriksiz. Recep Tayyip Erdoğan ve çalışma arkadaşları ise çok becerikli ve iyi niyetli oldukları ortada.
Belki duymuşsunuzdur - şarkıcı Çelik'in Ata'mız için yazdığı "Görmez gözler görsün artık, Hissiz vicdan uyansın yazık" diye bir şarkısı var. Bu şarkı Ata'mızın yaptıklarını görmezlikten gelenler için yazılmış. Tayyip Erdoğan'ın da kendi konusunda Ata'mız kadar başarılı olduğuna inanıyorum. Ama günümüzdeki gazeteler ve yayın kuruluşları Tayyip Erdoğan'ın 1994-1999 döneminde yaptıklarını görmezlikten gelmekte, bu konularda hiç yayın yapmadıkları halde arşivlerden dokuz yıl öncenin görüntülerini çıkarıp onları yayınlamaktadırlar. Tayyip Erdoğan'ın parti kurma çalışmalarına yeni başladığı dönemlerde Tayyip Erdoğan'ı tanıtıcı yazı dizileri yayınlarken, henüz bir kaç yıl öncesine ait olan, Onun Türkiye'nin beşte biri büyüklüğündeki en büyük şehri olan istanbul'u yönettiği yılları değil, 20 yıl öncesinde Kasımpaşa'da yaşadığı ve futbolculuk yaptığı dönemi araştırarak yazmıştır.
Türkiye'nin gelişmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğine inanıyorum ve biliyorum ki bu tanıtımı yaptığım için bazı kişilerden kötü tepkiler alma ihtimalim de yüksek.

(bkz: allah seni başımızdan eksik etmesin)