bugün

bir bağımsızlık mücadelesi olarak kürt meselesi

bağımsızlık mücadelesine başladığın tarihe değin zincire vurulmuş 4. sınıf bir yaşam mı sürüyordun dedirtendir.
osmanlı bakiyesi olan anadolu toprağında birbirinden alakasız ırk kavim dini inanıştan insanlar kendilerine ekstra bir şey talep etmeden ekmeğinin daha iyi yaşam standartlarının daha kaliteli yaşamın kendince peşindeyken nasıl faşist bir kafasın ne üstünlüğün vardı da dille ilgili bayrağımız ve misak ı milli sınırları ile ilgili ayrıcalık beklersin diye düşündürendir aynı zamanda.
insanlık tarihinde ona buna tebaa olmanın ötesine geçememiş bir arada olarak herhangi devlete sahip olamamışken kimin gazına gelip de bağımsızlık diyerek bölücülük yapmaya cesaret ediliyor anlaşılır gibi değil.
bir şeyi aklı sıra kurnazlık diye değişik kelimerle tanımlıyor olmak bağımsızlık kisvesiyle kendinize ayrılmış toprak istendiği gerçeğini değiştirmez.
tamamen bir kopma da değil özerklik adı altında esasen gene tüm alt yapı hizmetlerini tüm fatura ve masrafları ankara ya yıkmak kaydıyla yani bugünkü kaçak kullanım bedeli altında batıda yaşayan türk halkına yük olarak sülük bir yaşam talep ediliyor tam da kendilerine yakışan olmuş oluyor.