bugün

grup olarak çalışırken egonun dizginlenmesi gereği

evet bir nevi gereklilik. tezlerin, argümanların hep benim dediğim doğrudur da kilitlenip kalmaması için kendini frenleyerek grubun çalışma sistemine uyum sağlamak ve kafi derece paslaşarak yol almak.
grup içi çalışmalarda yaratıcılık mühimdir belki bu tespitin alt metnini egonun ihtişamı ve sivriliği yaratır. fakat her elemanın söylecek sözü olmasını ve bu sözlerin farklılık yaratacağını düşününce ve bunun yanında fazla çatışmanın motivasyon kaybı oluşturacağından paslaşmak, yer yer egoyu dizginlemeyi bilmek mühim.
ama şu da bilinmelidir ki farklı fikirler, konuların perde arkası üzerine yapılabilecek tartışmalar olmadan bir üretim sürecine girmekte mümkün olmuyor. üretimin kaynağı subjektiflik ve yaratıcılıktır. fakat gelinen noktadaki ortak paylaşım ve üretim sürecinde egoyu dizginlemekte bir zorunluluk olarak görünüyor.
edit: geçmişten bugüne müzik gruplarında egolar dizginlenememiştir efendim. her grubun bi frontmani, beyni vardır söz hakkı onundur. grubun diğer elemanları geri plandadır. çoğu zaman böyle olmuştur.