bugün

türk telekom stadyumu

bugüne kadar 750257205 kez anlattık, belli ki anlaşılmayan ya da anlaşılmak istenmeyen şeyler var. ama amaç her koşulda dalga geçmeye çalışmaksa biz yine de sabırla, ısrarla anlatacağız, anlatacağız ki belki bir iki kişi gerçek hayatta olduğunu ve normal insan gibi davranmak gerektiğini anlar.

galatasaray'ın stada, devletin de paraya ihtiyacı var. karşılıklı arz talep mevzusu...

galatasaray ali sami yen stadının arkasındaki likör fabrikasını alıp, stadın yerini değiştirmeden mecidiyeköy'de yapmak istese de, likör fabrikası başka ellere gitti. dolayısıyla mecidiyeköy'deki arazide bir stat yapılması imkansız hale geldi.

galatasaray ile devlet arasında imzalanan ilk protokolde seyrantepe'de 384 dönüm bir arazi tamamen galatasaray'a verilecek, bunun karşılığında da ali sami yen arazisi devletin olacaktı.

ancak, rahmetli özhan canaydın'ın yönetim zaafiyeti yüzünden bu fırsat kaçırıldı. sonrasında ise yeni protokolde devlet o araziyi vermek yerine bir stat yapacak, üst kullanım hakkı ali sami yen'deki gibi galatasaray'ın olacak, bunun karşılığında da ali sami yen arazisi devlete kalacak.

buraya kadar anlaşılmadık bir yer yoksa devam ediyorum...

meclise gelen soru önergesine hükümet sözcüsü cemil çiçek tbmm'de cevap veriyor;

arena'nın devlete olan maliyeti 191,5 milyon türk lirası, bunun karşılığında alınan ali sami yen arazisinin devlete olan getirisi 1 milyar 25 milyon türk lirası.

linki verelim ; http://spor.milliyet.com.....2011/1356396/default.htm

bu stada getirilen "bu stat gsgm'e aittir" tabelasının o dönemlerde neden getirildiğini zekası 4 yaşındaki bir çocuk kadar olan her insan evladı anlayabilir.

yine de bilmeyenler vardır, link verelim... link verelim de, bugün eleştirenler o gün galatasaray taraftarına "helal olsun!" demişler mi, dememişler mi ortaya çıksın... (bkz: 15 ocak 2012 tt arena açılış maçı protestosu)

bilenler, o olaylardan sonraki maçta açılan şu pankartı da bilirler... görsel

siz peki geçen ay abdullah gül'ün galatasaray'ı ziyaretinde sarfettiği sözleri biliyor musunuz? "beşiktaş bu yıl burada oynasın, biz de yolların bitirilmesini sağlayalım..."

siz buradan ne anlarsınız? ne düşünürsünüz? ya da neyi düşünmezsiniz...

bu stat galatasaray'ındır, bu stat galatasaray'ın hakkıdır. aksini iddia eden, aksini düşünen şu kadar ispat, şu kadar yazı, şu kadar resmi prosedürler ortadayken gözümde zerre değeri yoktur.

bu ülkedeki bütün statlar nasıl gsgm'ye aitse arena'da gsgm'ye aittir. fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor, siirt jetpa spor, ünye de fatsa spor kulüpleri nasıl bir statta kiracılarsa galatasaray'da aynı şekilde kiracıdır.

bedelini ödemiştir.

vesselam.