bugün

işi gücü bırakıp allah a sataşmak

interaktif sözlükler olsun, arkadaş arasındaki muhabbetlerde olsun, internet ortamındaki diğer iletişim araçlarında olsun, sürekli Allah'a sataşır tavırlar takınan kişinin eylemi.

atesit'i anlarım; hiç bir yaratıcıya inanmak istemiyordur ve inanmaz. ama allah düşmanını anlamam: madem düşmanlık ediyorsun var olduğuna inanıyorsun. var olmadığına inansan ortada düşmanlık edecek bir şey yok demektir.

ateist, allah varsa şayet en azından bir cevap verebilecektir: "görmediğim için inanmadım". peki allah'a düşmanlık edenler ne cevap verecektir? cevabını en çok merak ettiğim sorulardan birisi de budur evet. Şeytana uydum derse şayet; yaradan sormaz mı?: şeytan sana ne vaat etti de ona uydun?

Koskoca evrende biz insan oğlunun yaşayabileceği hali hazırda bir tane gezegen var, dengeleri pamuk ipliğinden bile ince kanunlarla dolu bir düzen. etrafındaki herşey; güneş dahi insana hizmet ediyorken, bunların tamamını tesadüf olarak nitelemek büyük bir hayal gücünün yansımalarıdır. güneş gibi binlerce yıldız, milyonlarca gezegen varken sadece dünya'da yaşam olması bile evrim tezini çürütür: diğer gezegenlerde neden hiç evrim olmadı? dünya "bin-bang" sayesinde var oldu ise; diğer gezegenler de aynı teorinin oluşumu değil mi? peki neden o gezegenlerin hiç birinde hayat olmaz? evrim olmaz?

Allaha sataşırken onun var olma ihtimalini de düşünmekte fayda olacaktır.