bugün

gerçek hayat ile sanal alemin farkları

internetin olmadığı çağlarda okuduğu yazılardan dolayı aklı karışan çocuk yahu şu sanal dünya - gerçek dünya farkları nedir diye babasına sorar. babasıda tamam oğlum anladım, sorunu cevaplayacağım ama cevaplamadan önce bir durum tespiti yapalım beraber der. zaten konuya fransız kalmış çocuk çaresiz peki baba diyerek durumu kabullenir.

baba, akabinde oğlum anana sor biri gelse kaça verir öğren gel diye onu anasının yanına gönderir. çocuk anasının yanına gidip soruyu sorduğunda, anası önce '' vay ahlaksız, ben seni böyle mi yetiştirdim '' diye feveran etmesine rağmen çocuğun ısrarı karşısında beş bin dolar olarak fiyatını bildirir. durumu babasına ileten çocuk aynı sorunun cevabını alması için ablasına gönderilir. ablasıda önce ahlaksız, terbiyesiz diye çıkışmasına rağmen çocuğun ısrarı sonucu fiyatını on bin dolar açıklar. ablasının cevabınıda babasına ileten çocuk babasının bir anda dalgınlaşması ve suskunluğa bürünmesi sonucu şaşırıp kalır. uzunca bir süre geçtikten sonra babasına döner ve dediklerini yaptım baba sorumun cevabını bekliyorum der. çocuğun ısrarı karşısında baba,

- oğlum, senin getirdiğin bilgilere göre şu anda ailemiz sanal olarak on beş bin dolar sahibi. ancak gerçek olan şu ki, ailemizde iki orospu, bir pezevenk ve bir pezevenk yamağı var.