bugün

meyve veren ağaç taşlanır

--spoiler--
Ağaç ne kadar verimliyse, onu taşlayan insanlar o kadar mutlu olur. daha sonra viii. Edward unvanıyla tahta geçen galler prensi de bu olaydan payına düşeni almıştı. Deniz harp okulu’nun dengi olan devonshire’deki darthmouth koleji’nde öğrenim görüyordu. Henüz on dört yaşındaydı. Görevliler bir gün onu ağlarken buldu ve ne olduğunu sordular.

Prens ilk önce konuşmak istemedi, ama sonra gerçeği itiraf etti: öğrenciler onu pataklamıştı. Okulun komutanı onları topladı ve onlara prensin ne yaptığını öğrenmek istediğini söyledi. Başlarını eğip, gözleriyle ayak parmaklarını inceleyip biraz kem küm ettikten sonra öğrenciler sırf ileride kralın donanmasında bir subay olduklarında “kralı pataklamıştık,” diyebilmek için bu işe kalkıştıklarını itiraf ettiler!

Bu nedenle saldırıya uğrayıp eleştirildiğinizde, bunu yapanın, kendini önemli biri sanarak büyük keyif aldığı için bu işi yaptığını aklınızdan çıkarmayın. Çoğunlukla eleştirinin nedeni dikkati çekecek kadar büyük iş başarmanızdır. Pek çok kişi kendisinden daha iyi eğitim görmüş veya daha başarılı olan birini suçlayıp eleştirerek bundan tuhaf keyif alır.

Dale carnegie
--spoiler--