bugün

uçak bakım teknisyenliği

okuyup, yapmak istemediğim meslek. şartlarını anlatmak gerekirse;
1)eğer lisede böyle bir bölüm okuyorsanız. uçak motoru ve elektriği olmak üzere ikiye ayrılan daldan birisini seçmek zorundasınız. işe girerken bunlara dikkat edilmediğini söylersek seçiminizin de pek bir önemi kalmıyor.
2)eğer lisede böyle bir şey okumamışsanız, üniversitede bu bölümü okuyabilirsiniz veya açılan özel kurslardan gerekli diplomayı 6 aylık kursun ardından alabilirsiniz.
3)ingilizce yeterliliği. ingilizce olacak müthiş bilmesen de mülakatlarda cevap verebilecek düzeyde olman gerekir.
mülakat;
eğer yukarıda ki şartlara sahipseniz, * ilk olarak yazılı sınava giriyorsunuz. ingilizce bir sınav. daha sonra sözlü mülakata giriyorsunuz. ardından sizi kursa alıyorlar. kursuda geçerseniz, işe başlamış oluyorsunuz. soruları meb hazırlıyor sanırım. yaklaşık 1200 soruluk bir havuzun olduğu ve soruların sürekli buradan çıktığı söylenir.
şartlar;
thy;ilk girişte 1350 tl sanırım. çünkü habom diye taşeron bir firma ile çalışmaya başladı thy. buda 3000 tl ile başlayan insanlar varken 2 sene sonra maaşın 1200 tlye inmesini sağladı. lise çıkışlılar 3 sene, üniversite ve kurs çıkışlılar 5 sene sonra sertifika alıyor. bu sertifakayı aldığınızda maaşınız 2-3 katına çıktığı söyleniyor.
mng; 600 dolar ile işe başlıyorsunuz, işte sertifakayı aldığınız zaman 2000 ile 2500 dolar arası maaşınızın olacağı söylenir.
my teknik; çinliler almış şimdi pek bilgim yok.
edit: bunu 5 saniyede okuyup + oyu veren yazar arkadaşıma sevgilerimi gönderiyorum. hayır hep eksi verene mi laf söyleyeceğiz? *
güncel Önemli Başlıklar