bugün

türkiye de kadın olmanın avantajları

Mühendisseler ve biraz elleri yüzleri düzgünse bir erkeğin hayal edemeyeceği noktalarda ve rahatlıkta işe başlamalarıdır. Örneğin A elektrik malzemesi firmasında erkek mühendis üç kuruşa kirin pası içerisinde fabrikada zar zor işe başlarken eli yüzü düzgün mühendis hanımımız yönetim binasında temiz bir yönetimle veya pazarlamayla alakalı işe başlar.

Toplumun evlilikte kadından beklediğiyle erkekten bekledikleri arasında maddi açıdan kadının üzerine pek yük düşmez. O yüzden cebinde beş kuruş parası olmayan bir kadın bile evlenebilir, lakin cebinde düğün müğün derken enazından 30-40 bin lirası olmayan erkek ortalama bir aileden kız alamaz. (ha maddi olarak enaz erkek kadar sorumluluk almak isteyen bilinçli kadınlar vardır, veya doğrudan doğruya paraya bakmayan evimizi biz birlikte kurarız canım diyen)

Yine aynı şekilde evlenmiş bir kadının kocası ortalama bir maaş alıyorsa, "ben evde oturup çocuklarıma bakacağım" deme hakkı vardır. Bununla beraber evde otururken de ben çocuk bakıyorum eve temizlikçi çağırsak yeaavvv deme hakkı da vardır. Lakin bir erkeğin biraz da sen çalış ben evde oturayım deme hakkı yoktur. Evet bunu demeyi gururumuza yedirmeyiz ama deme hakkımız da yoktur. Vardır diyen boş konuşur.

Askerlik meselesi ise bir avantaj değildir. Askere giden her erkek bir annenin oğludur. Oğlu askere giden kadın, oğlunun çektiği bütün derdi sıkıntıyı içerisinde çeker. Oğlu gazi olursa kolunu bacağını kaybederse o da manevi olarak kaybeder, oğlu ölürse o da oğluyla beraber ölür.