bugün

a milli takım aday kadrosu

a milli takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yunanistan ve Norveç ile yapacağı maçlar için; Hakan Şükür, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık (Galatasaray), Volkan Demirel, Tümer Metin, Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), ibrahim Toraman, ibrahim Üzülmez, Gökhan Zan (Beşiktaş), Gökdeniz Karadeniz, Hüseyin Cimşir (Trabzonspor), Gökhan Ünal, Mehmet Topuz (Kayserispor), Mehmet Yıldız, Servet Çetin (Sivasspor), Hakan Arıkan (Ankaraspor), Ferdi Elmas (Çaykur Rizespor), Orkun Uşak (Kayseri Erciyesspor), Bekir irtegün (Gaziantepspor), Hamit Altıntop (Schalke 04), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tugay Kerimoğlu (Blackburn Rovers), Fatih Tekke (Zenit petersburg) şeklinde açıklanan kadrodur.

bu kadroda; serdar kurtuluş, koray avcı, ümit karan, mehmet yozgatlı, ragıp basdag, tolga zengin, halil altıntop, ersen martin, ceyhun eriş gibi futbolcuların olmaması bir kayıp mıdır? evet bir kayıptır.

fatih terim'in karizması giderek düşmekte midir? evet düşmektedir... fatih terim türk milli takımı'na yeni bir vizyon getirmek için geldi, sözde milli takımı gençleştirecek, geleceğe yatırım yapacaktı... tamam anadolu takımlarından futbolcuların gelmesi güzel, ancak; aynı davranışı ersun yanal da yapıyordu... hakan şükür bir efsanedir ancak; artık devrini kapamış bir efsanedir... hakan şükür'ün yerine; ümit karan, halil altıntop, ersen martin düşünülemez miydi? ankaraspor'un ligin başında 2 penaltı kurtardı diye milli takım'a davet edilen kalecisi hakan arıkan şimdi nasıl bir performansa sahiptir? tolga zengin bu kadroya davet edilemez miydi? ceyhun'un sadece trabzonspor'daki performansı değil, bu seneki performansı çok iyi, ankaragücü'ndeyken de iyiydi ceyhun... yine, gençleşmeden bahsedip, milli takımı kafasından tamamen silen tugay'ı -tugay'ı eleştirmiyorum, keza; milli takımı bırakma kararına çok büyük saygım var, gençlerin önünün açılması için büyük erdem göstermiştir- yeniden milli takım'a almanın mantığı ne? koray avcı, serdar kurtuluş, ragıp başdağ bir hüseyin cimşir, bir tugay kerimoğlu'nun boşluğunu dolduramayacak futbolcular mı?

demiyorum ki; milli takım'ın bir iskeleti olmasın... elbette ki; milli takım'ın bir iskelet kadrosu olur ancak kim iyiyse de çıkar oynar... tugay kerimoğlu, hakan arıkan, hakan şükür, hüseyin cimşir bu takımın iskeleti falan değildir... fatih terim de çıkıp, "değişim yapıyoruz, yeniden yapılanıyoruz, gençleşiyoruz" diye kimseye maval okumasın... gerek yok çünkü bu tarz hoş cümleler söylemeye... söylenenler ve yapılanlar ortada...