bugün

ahlaki çöküşün genetik şifreleri

değerlerin içi boşaltıldığı ve kapitalizmin tüketim toplumu yapma amacının karışımı bir sonuçtur.

islam baskısı denmiş. baskı mı kalmış artık kardeşim her yer çıplaklık dolu her türk erkeği cinselliğini giderebilir bir şekilde ortam var. yoksa islami değerlerin aşınması mı problem. manevi eğitimle ilgili herşeye karşı çık, temelde toplumsal bir kaide olarak kalmış ama içi boşaltılmış baskılar sürsün, cinsellikle ilgili veriler bol bol medya da heryerde olsun sonra suçu islam'a at ne ala.
gençlerin manevi eğitimidir mesele, değer boşluğunun yerini elbet bu tür şeyler alacaktır. herkes felsefe falan okuyup erdemli yaşamam lazım diye kendisine değer geliştirmeyebilir zira. dine mesafeli insanlar bile yeri gelir cemaat yurduna çocuğunu yazdırmak ister acaba neden? ne ayeti varmış küçük çocuklara sapıkça bakın diye? göz zinası diye bir kavram var islamda bundan bahsetsenizya.
resmi rakamlara göre kanada isveç gibi ülkeler çocuk tacizinde ön sıralarda. cinselliğin belkide en rahat yaşandığı ülkelerden olan bu ülkeler çözümün kayıtsız şartsız özgürlük ve eğitim kalitesi olmadığını da gösteriyor bize. kanada da eşcinsellik adeta yönelim bilmem ne seviyesini aşmış bir zevk türü haline gelmiş, bunu da tartışın. türkiye nin resmi verilerde arka planda kalması da yanıltıcı olabilir, bizim toplumda her olay günyüzüne çıkarılmıyor ve çocuk pornosu konusunda çok iyi yerde olduğumuzu sanmıyorum.
ingiltere de o yaştaki çocuklar birbiriyle bileşip gayrimeşru çocuklar ediniyor, batı toplumlarında bu gayrimeşru ortada kalan çocukların ne olacağı tartışılıyor. özgürlük? ee neyin özgürlüğü annesi babası belli olmayan çocukların mutsuzluğu ve topluma bakışları ne olacak kardeşim, açıklayın. tüm değerleri yıkmaya çalışırken yerine koyabileceğiniz pratik çözümler yokken karşı çıkmışta olsanız, kapitalizmin o tüketim toplumu oluşturma idealinin bir parçası olursunuz. manevi eğitim ancak bunun önüne geçebilir.

bunu da ezen ezilen, fakir zengin, emekçilikle açıklayın her şeyi açıkladığınız gibi. eleştirirken insaf ölçüsünden sıyrılmamak lazım. meseleye çözüm önerisi sunmak gerekirse yukarıda belirttiklerimde mevcut.