bugün

çocuklara arapça isim koymak

bir türk için onur kırıcı durumlardan biridir...emevi zihniyetinin türklüğün ruhuna nasıl tecavüz ettiğinin göstergesidir..kerbela katliamı sırasında peygamber torunlarını katleden yezid'in kanlı ellerinden çıkma olan birtakım uydurma hadislere kanan günümüzün sözde müslümanları, ne yazıkki arap kültürünü islam'ın önüne geçirmişler ve çocuklarına arapça isim koyarak cennete gideceklerini falan sanmışlardır..

halbuki islam evrenseldir..islamın emir ve yasaklarına uyan ancak kendi kültürüne bağlı kalan bir japona da cennet kapıları açıktır..allah(c.c) tüm kainatı yaratmıştır..allah(c.c) bunca milleti,bunca kültürü ve bunca lisanı yaratmıştır..eğer hepsinin bir olmasını ve herkesin birbirine benzemesini isteseydi tek bir millet yaratırdı dünyada..ama yapmamış..demekki böylesini iyi görmüş..

onun için çocuklarına arapça isim koyan zavallılara acıyorum..herhalde tövbe haşa bunlar allah'ın da arap olduğunu sanıyorlar..bu çağda bu zihniyete gülmek gerek..

zahmet edip arapça isimlerin anlamına baksalar nasıl komik bir duruma düştüklerini görecekler.Hele Müslüman adları arasında yahudilerden araplara geçen Musa, isa, Süleyman, ibrahim, ismail, ishak, Yakup, Yusuf, Harun, Davud gibi adlar bizim Türkçe adlarımızla ölçüştürülebilir mi?

Hayvan adıdır diye bozkurta,alparslana,ertuğrula itiraz edenler muaviye'nin uluyan dişi köpek ve Osman'ın ''yılan yavrusu''demek olmasına ne buyururlar?

Araplarda yalnız şahısların değil, boyların da hayvan adı aldığı vardır. Meselâ bir kabilenin adı ''benî kelb'' yani ''itoğulları''dır.

Kadın adları da öyledir: Ayşe ''yaşar'',Fatma ''sütten kesilmiş'' , Hatice ''vaktinden önce doğmuş'',zeynep ''tombul'' demektir.