bugün

sosyoloji mezunu bakkal amca

meslegini icra etmek icin mukemmel bir ortam bulmus insan. musterilerini cesitli "bilimsel" analizlere tabi tutarak, yandaki iktisat mezunu manav kardesin yardimiyla satislarini artiracak duzenleme ve kampanyalara yol alabilecegi gibi, mahalleyi tarihi konteksinde degerlendirerek, on sene sonrasina dair mukemmel tespitlerde de bulunabilir. yakindaki eczane sahibi psikolog arkadasiyla birlik olup, mahallenin sosyal psikolojisine dair arastimalar yurutebilecegi gibi, cografya mezunu tupcuyle birlikte, iklim ve cograf etmenlerin sosyal yapiyi nasil degistirdigi konusunda da tezler sunabilirler. hatta bi de siyaset bilimleri mezunu bir muhtarlari varsa bu arkadaslarin, kahvede aksamlari muhabbetin tadina diyecek olmaz.

-haci al sana duses.. aldim kapiyi.. hahahaha..
-olm o diil de bu adamlar bu kadar cok ekmek tuketirlerse, tayyip gene secilir gibi gozukuyor.. ne diyosun?
-hocam bu topraklarin insani, 1908'de nasil ittihatcilari secip, prens sabahattin'i dusurduyse, besim tibuk'u da aynen boyle bezdirdiler.
-ustad, o diil de.. retorik onemli bi sey yani. ama sen gelip de kayseri'ye liman yapicam dersen o zaman kimse takmaz tabi seni.
.....

not: ugrastim, ugrastim ama tek basina sosyolojiyle yapabilecegi hic bi sey gelmedi aklima. ne kadar suni bi ayrimin sonucu yahu bu bilim dali.