bugün

yeni başlayanlar için mülakat

başvurmadığınız bir şirket tarafından mülakata çağrılırsınız. yaklaşık 2 saat 15 dakika bekletilirsiniz. mülakat esnası:

+ hoşgeldiniz, kusura bakmayın beklettim.
- rica ederim.
+ cv'niz nerede? *
- ???
+ bizim insan kaynakları bölümünün cv'nizi bana ulaştırmış olması lazım ama...
- ...
+ neyse bana kısaca kendinizden bahseder misiniz?
- ben şu tarih doğumluyum. şu üniversitenin şu bölümünden mez...
+ pardon biz size karakter testimizi yaptırmıştık değil mi?
- evet.
+ hay allah onu da getirmemişler. evet, hangi liseden mezunsunuz?
- şu liseden
+ beşiktaş tarafında değil mi bu?
- hayır çamlıca tarafında!
+ peki biz firma olarak şu kadar çalışana sahibiz, yurtdışı departmanımız şöyledir ve böyledir, şu ödülümüz, şöyle yetkinliğimiz var... şu şu şu bölümlerimiz var, çalışanlarımızdan şunu bekleriz, bunu bekleriz.
- anlıyorum, beni hangi bölüm için uy...
+ sizi yurtdışı satış departmanımızda yardımcı olarak görevlendirmek istiyoruz. bu departman şirketimiz için çok önemlidir. malın zamanında teslimi bizim için önemlidir. çok titiz ve dakik olmamız gereklidir. fazla detaycıyızdır ve şirket olarak müşterilerimizde bıraktığımız intiba önemlidir. ama tabi bu pozisyon için çeşitli başvurular alıyoruz ve görüşmelerimiz devam ediyor, sizi de düşüneceğiz tabi, bir değerlendireceğiz, sizin de belgelerinizi inceledikten sonra arayıp gerekli bilgileri veririz. siz ne kadar ücret talebinde bulunuyorsunuz?
- anlıyorum efendim. ücret konusundan önce belirtmek isterim, ben bahsedilen pozisyon için başvuruda bulunmamanın yanında, bu bölüm hakkında bilgi verileceği söylenerek, yönlendirildim. ben de çalışmayı düşündüğüm şirketin istikrarlı, dakik, planlı programlı olmasını dilerim. bu sebeple ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim, teklifinizi düşüneceğim fakat karşılıklı olarak taleplerimize uygun olduğumuzu düşünmüyorum. iyi günler dilerim. *
bahsi geçen şirket büyümekte olan ve türkiye'nin umut veren şirketlerinden biri olarak görülmektedir. yazık ki böyle hanzoları barındırıyor içinde!

demem o ki; başınıza gelirse lafınızı sakınmayın!