bugün

yürüyen merdivende tersine yürümek

ben bizzat denedim bunu. hem de öyle çocukken filan değil. işte bundan bir-iki sene kadar önce..

efendim olay aynen şöyle vuku buldu:

ben o gün bir arkadaşımı 'çok hastayım, ölüyorum, evden dışarı çıkamam' gibi türlü yalanlarla ekmişim.
amaç: başkasıyla buluşacağım o gün onu çekecek halim de pek yok falan fistan..

başka bir arkadaşımla bir alışveriş merkezine gittim. yürüyen merdivende aşağıya doğru iniyoruz. etrafıma mal mal bakarken bir baktım ne göreyim, aşağıda merdivenin tam ucunda türlü mazaretlerle ekip, 'evden dışarı çıkamam ben bugün' dediğim eleman duruyor. ne yapsam ne etsem!? işte o an akepenin sembolü olan ampul benim kafamda belirdi. aşağı doğru inen merdivende ters istikamete doğru gidip, yukarıya adım attığım an hem yeni yeni yalanlar türetmekten hem de üzerime yapıştırılacak yalancı yaftasından kurtulmuş olurum diye düşündüm. arkadaşımı da tuttum kolundan durumu hemen özetleyip, hedefe yönelttim gözleri: istikamet merdivenin başlangıç noktası.
fakat ilerleyebilmek ne mümkün; arkanda zaten onlarca insan, çırpınıp daha da dikkat çekiyorsun, bir yandan da merdiven aşağıya iniyor tabi sen yukarı çıktıkça. ama pes de etmiyorum hani. illa çıkacağım. bildiğin hırs yaptım yani.
neyse baktım böyle adım adım ilerleyince bir şey olacak gibi değil. 'koşuyoruz' dedim. koşmaya başladık arkadaşımla. yürüyen merdivenin ortasında iki salak ters istikamete doğru koşuyor, aradaki insanları da itekleyip küfür yiyoruz arada tabi bolca. fakat koşarken bir yerlere takıldık, kolkola pata küte düştük. bütün gözler üzerimizde tabi, ektiğim ve an itibariyle kendisinden kaçıyor olduğum arkadaşımın gözleri de tabi..
güncel Önemli Başlıklar