bugün

araba kullanan yaşlı başlı teyzeler

anneannem yaşında gözünde gözlüğü, başında örtüsüyle evde börek yapacağına bursa'nın amansız trafiğine çıkmış teyzeciklerdir.

gün itibariyle, öğle saati zafer plaza yakınlarında yürüyorum. neyse efendim, karşıya geçmem lazım ama trafik felaket durumda. yolun kenarında durmuş önce sağıma sonra soluma bile bakmışım. * ancak aradan yaklaşık iki dakika geçmiş ben hala karşıya geçememişim. baktım olacak gibi değil deli cesareti ile yola atladım. tam yanımda bir hyundai accent durdu, ben de gayri ihtiyari içindeki ile geçeyim mi geçmeyeyim mi anlamında göz göze geldim.

ama o da ne! arabayı süren gözlüğüyle, başörtüsüyle yaşlı başlı bir teyze. benim yolunu kesmemden de rahatsız olmuş ki, suratını ekşitmiş bana bakıyor, eliyle de kırk yıllık kamyoncu gibi "geç hadi geç" işareti yapıyor. yolun ortasında durmuş manzarayı seyrediyorum, kornayı da çalınca kendime geldim. geçtim karşıya ama hala gözüm arabada, gözden kaybolana kadar izledim onu.

ah be teyzeciğim, bu iş biraz ters olmadı mı? benim arabada, senin yolda olman, benim sana yol vermem, senin bana gülümsemen gerekmiyor muydu? hatta trafik polisinin trafiği durdurup seni karşıya geçirmesi filan? ne oldu o eski günlere teyze? ne oldu bize böyle?

valla ne yalan söyleyeyim, bu zamane yaşlılarında hiç saygı kalmamış hiç...
güncel Önemli Başlıklar