bugün

regl nedeniyle oruca ara vermek

kur'an da bu konuda açık bir hüküm olmayan davranıştır. kur'anen adet olduğu için değil hasta olunduğu için ara verilebilir. yüce allah kullarına kolaylık dilemiştir. adetli olan bayanlarda eğer isterlerse pekala oruç tutabilirler. ama hastalık kapsamında değerlendirirlerse allah kaza imkanı tanımıştır. bu kişiden kişiye değişebilir.

--spoiler--
ramazan ayı, insanlara yol gösteren, hidâyeti, doğruyu ve yanlışı ayırdedip açıklayan kur'an'ın indirildiği aydır. içinizden kim o aya yetişirse oruç tutsun. kim hasta olur, yahut seferde bulunursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde oruç tutsun. allâh sizin için kolaylık ister, güçlük istemez. şükredesiniz diye, sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı allâh'ı tekbir etmenizi ister.” (bakara, 185

sana âdet görmeden soruyorlar. de ki: ‘o eziyettir.’ âdet halinde kadınlardan çekilin, temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. temizlendikleri zaman allâh'ın emrettiği yerden onlara varın. allâh tevbe edenleri sever, temizlenenleri sever.” (bakara, 222)

--spoiler--

görüldüğü gibi adetli kadına yaklaşmak günahtır kadının sağlığı için kolaylığı için. onun dışında oruç tutabilir eğer iyi hissediyorlarsa benim anladığım budur.