bugün

league of legends

bazılarına göre dota özentisi, bazılarına göre dota'nın 2 katı güzellikte bir oyun. oyunu oynaması ve indirmesi beleştir. http://signup.leagueofleg...ef=4dfeab2be2c57564030085 linkinden hem kayıt olunup hem de indirilebilir.

oyuncular için bana göre 5 aşamadan oluşur.
1- championları tanıma, oyunu tanıma (lvl 1-20)
bu aşamada oyun daha çok bireysel yeteneğe bağlıdır. tek bir oyuncu oyunu domine edebilir, tek başına 5 kişiye dotadaki gibi bana mısınız lan diyebilir. 15 leveldan sonra artık millet kendini oyunun ustası sanar fakat oynadıkları oyun türü 1-5 leveldan farkı yoktur.
2- runelar ile averaj oyuncu düzeyine ulaşma, takım oyunundaki püf noktaları anlama (lvl 21-25)
bu levellar arasında artık oyunda tek başına oyun kazanılamayacağı, bu oyunda dotadan farklı olarak takım oyunu olmadan bir şey yapılamayacağını anladığımız bölümdür. isterseniz 10 kişi arasından en iyi oyuncu olun, takım oyununu beceremiyorsanız kaybedersiniz.
3- ranked'a doğru yol alma (lvl 26-30)
artık işler değişmiştir. sanki yeni bir lol oynuyor gibisinizdir. eğer kazanılmak isteniyorsa takıma uygun bir champion seçmelisiniz. çoğu kişi tek becerebildiği championu alıp hemen lock-in yapar. bunlar averajın altında oyunculardır. bu levellarda averajın üzerinde bir oyuncu olmak için en az 10 adet champion oynamayı bilmek lazımdır.
4- ranked oyunlara başlangıç aka düşük elo. (lvl 30 elo 600-1600)
artık oyunda kurallar vardır. herkes istediği champion'ı seçemez. düşük elo'da genellikle herkes ilk ne oynadığını yazmaya çalışır. eğer first pick(ranked oyunlar draft modunda oynanır) değillerse beceremediği bir championla kötü bir oyun oynayıp kendini beceriksiz durumda bırakmak istemezler. artık 9 çeşit championlardan her ikisinde uzmanlaşmanız lazımdır.
bu 9 çeşit champion türleri;
a) top tanky = yukarı yalnız başına 1v1 giden tank veya tankımsı(offtank) champion türüdür. örnek vermek gerekirse; renekton, irelia, warwick.
b) top = yukarı yalnız başına giden tankımsı özelliği olmayan championlardır. örnek; kennen, nidalee, akali.
c) mid ap carry = ortaya tek başına giden ap(yani skillleri magic vuran) championlardır. örnek; anivia, brand, karthus.
d) mid ap tanky = bunlar genellikle düşük eloda tercih edilmez. ortaya tek başına giden tankımsı championlardır. örn = mordekaiser, rumble, galio.
e) bottom ad = aşağı support ile giden, uzak menzilli fiziksel vuruşları güçlü olan championlardır. örn = ashe, vayne, tristana.
f) bottom support = aşağı fiziksel vuruş gücü olan championla giden destekçi, healer vb. championlardır. örn = taric, janna, sona.
g) jungle ap = ormanda kasan, çizgilerde kulelerini bastıran oyunculara arkadan saldıran, skilleri magic damage vuran champion türleridir. örn = fiddlesticks, nunu, cho'gath(genellikle tank), shaco(ad olarak ta kasılabilir)
h) jungle ad = jungle ap'den farkı damage olarak sadece normal atakları sağlam vurabilen champion türleridir. örn = gangplank, trundle, master yi.
i) jungle tanky = ormanda kasan bütün championlardan farkları, tankımsı veya tank olmalarıdır. örn = amumu, rammus, jarvan iv.
bütün bu türdeki championlardan her türden en az 1-2 tanesini bilmek, ve en az 2-3 runepageinizin tam olması, ranked oyunlar için hazır olduğunuzun göstergesidir.
5- sıralama oyunları (lvl 30, elo 1600+)
artık herkes oyunda profesyonelleşmiştir. karşınıza asla newbie(oyuna veya rankeda yeni başlayan) çıkamaz. eğer öyle davranan biri varsa trollük yapıyordur. çoğunlukla herkes league of legends'ın sitesindeki sık sık güncellenen ladder(sıralama) için oynar. takım oyunu turnuva maçları hariç en üst düzeydedir. çoğu kişi teamspeak, skype, ventrillo gibi iletişim araçlarında birbirleriyle anlaşır. bu kişiler lol'ün dota'dan en büyük farkının takım oyunu olduğunu iyice kavramış kişilerdir.*
güncel Önemli Başlıklar