bugün

arka sokaklar dizisini fenomen yapan karakterler

türk tv tarihinin belki de en sofistike, en güzide dizisidir arka sokaklar. bu konuda hemfikiriz değil mi? siktirin ordan! karakterleri inceleyeceğimiz bu yazı, aynı zamanda bu efsaneye bir saygı duruşu niteliği taşımaktadır.

rıza baba: babacan, personelini koruyan, lakabı gibi baba bir karakterdir. yeri geldiğinde rozeti bırakır masaya silahla birlikte. sanki bana amerikan filmi amskym. bunun bi kızı var, tam yelloz. sokakta şarkı söyler, rıza babanın personeliyle kırıştırır falan. ahh rıza baba yüzün gülmedi ki senin. istanbulun derdi sende be baba.

mesut komser: yaz kış çıkarmadığı beresiyle diziye damgasını vuran mesut abi, azıcık asabidir falan ama iyi adamdır. tanısan o dış görünüşünün içinde pammmmıııkk gibi bir kalp yattığını anlarsın. alkolu bıraktı yalnız. önceden çok sağlam içerdi, muhabbetine de doyum olmazdı. şimdi yeşilaycı oldu pezemenk.

hüsnü çoban ve ailesi: her bölümde kahkalarla izlediğimiz karakterler. metin tekin olsun, o lolita hatun olsun, hüsnünün eşi olsun, o lolita olsun, hüsnü komiser olsun, o lolita olsun severek izliyoruz yani. lolita olsun evet.

murat komiser ve eşi (g. özçelikin canlandırdığı karakter): aşıklar. aşk dediğin de böyle yaşanmalı. çatışmanın ortasında filizlenen adete kardelen gibi bir sevda. yavrucakların yüzü gülmedi ama. her sezon finalinde ya dayak yiyorlar, ya kaçırılıyorlar ya da bomba falan patlıyo. o lolitanın ismi neydi ya? aklım takıldı.

lale ali: dizinin en ezik karakteri, içimizden biri. hangimiz kendimizi lale hissetmiyoruz ki bu hayatta? mesela ben çok lale bir insanım.

doktor: komiser muratın kardeşi. ona ayrı bir parantez açmak istedim. bu arkadaş nası bir fakülteden mezun olduysa, beyin cerrahisinden kulak burun boğaza kadar her bi boktan anlıyor. yapımcı inanoğluyla görüşmeye çalışıyorum. yarın bi gün çocuğum olursa bunun mezun olduğu fakülteye göndericem. ayrıca lolitanın ismi hala yok aklımda. baya lolita ya.

evet, sayfalarca yazmak gerekir aslında. ama kelimelşer tükendi, söz bitti. sizi çok seviyoruz arka sokaklar. müthiş oyunculuk olsun, komlike senaryo olsun, kusursuz kurgu olsun... harikasınız. lolita daha da bi harika.
güncel Önemli Başlıklar