bugün

marmara depremi suni olarak yapıldı iddiası

paranoya denilip geçilmemesi gereken bir iddiadır. o depremi canlı canlı yaşamış birisi olarak çok farklı bir deprem gördüğümüzü söyleyebilirim.

biraz anlatayım. o gece saat 2.30 gibi filandı sanırım uyandım. hava epeyce sıcaktı çünkü, yatakta öylece yatmaya devam ettim. sonra saat 3.02'de önce muazzam bir ışık bütün odayı gündüz gibi aydınlattı. öyle böyle değil sözlük, şimşek gibi de değildi bildiğiniz gecenin üçünde güneş doğdu sandım. ışık üzerine yerimden kalktım ve o ana kadar duymadığım bir gürültü koptu, alçaktan uçan f16'lar bile öyle bir gürültü çıkaramaz. gürültünün ardından sarsıntı başladı...tuhaf olan budur işte.

bakınız 17 ağustos öncesi ve sonrasında çok deprem yaşadım. ama hiçbirisinde bunlar olmadı. depremin öncesinde gürültü sonrasında sarsıntı olması ve hepsinden önceki o muazzam ışık bunları bir daha hiç yaşamadık. normal depremlerde gürültü ve sarsıntı aynı anda olur. böyle arka arkaya olması çok şaşırtıcıydı.

felaket senaryolarına, gizli planlara, gizli deneylere çok fazla itibar etmem ancak 17 ağustos depreminin anormal bir deprem olduğunu düşünüyorum ben.